1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Baştimar Esnafları Dinledi
Baştimar Esnafları Dinledi

Baştimar Esnafları Dinledi

Baştimar: “Özellikle gündemden düşen, geçmişte insanların birbirine hediye götürdüğü Kars kaşarını tekrar gündeme getireceğiz”

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Ömer Erim Baştimar, Kars ve bazı ilçelerde esnafı gezerek sohbet etti.

Esnafların sorunlarını dinleyen Baştimar, esnaflara milletvekili oldukları taktirde yapacaklarını anlattı. Bir kenti zenginleştiren yegane unsurun o ilin esnafları olduğunu belirten Baştimar, esnafı, işadamı bitmiş bir yerde sıkıntıların, sefaletin boy göstereceğini söyledi.

Kars’ta özellikle tarımsal ve hayvansal ürünlere önem veren, geçimini böyle sağlayan esnafın çok olduğunu belirten Baştimar, “Özellikle gündemden düşen, geçmişte insanların birbirine hediye götürdüğü Kars kaşarını tekrar gündeme getireceğiz. Ha keza bal da aynı. Bu ikisini Türkiye ve dünya gündemine taşımaya mecburuz. Milletvekili olduğumuz ilk yıl Barselona veya Madrit’de Kars Bal ve Kaşarını tanıtacağız. Her yıl ayrı bir ilde ve ülkede de tekrarlayacağız. Bunu gerçekleştirdiğimiz durumda olacakları, esnafın bal ve kaşar satışını, insanların aklı bile alamayacak.” dedi.

Kars’ın İl genelinin yanı sıra ilçelerde de önem vereceklerini belirten Baştimar, her ilçeye göre plan ve projelerinin bulunduğunu kaydetti. Her ilçenin önceliğini belirlediklerini ifade eden Baştimar, “İlçelerin yerel kalkınmada önceliklerine göre hareket edeceğiz. Sarıkamış’ı kayakla veya Şehitlerimizle, Çıldırı gölüyle, alabalığıyla, Arpaçay’ı, Akyaka’yı kuş cenneti gölüyle Anı Harabeleriyle kısacası her ilçeyi kendine has özelliği ile gündeme taşıyacağız. Oradaki esnafa katma değer sağlayacak özellikleri öne çıkartacağız” diye konuştu.

Sarıkamış şehitlerini devasa büyüklükte törenlerle anacaklarını belirten Baştimar, şunları söyledi:

“6 ay öncesinden hazırlıklarına başlayacağımız “90 bin şehide 90 bin vefa” projesiyle Kars’a 90 bin kişiyi getirmeyi planlıyoruz. Bu projeyi 1 ay içerisine yayacağız. Sarıkamış tüm Türkiye’dir bu nedenle tüm Türkiye’yi Sarıkamış’a taşıyacağız. Ve düşünebiliyor musunuz 90 bin kişinin Kars ve ilçelerine getireceği katkıyı. Esnafın belki 1 yıl içinde göremeyeceği müşteridir bu rakam. Bu insanlara Kars’ı ve ilçeleri gezdirici turlarda düzenleyeceğiz. İlçelerimizi, güzelliklerimizi gösterip yollayacağız. Ve bunu geleneksel olarak da yapacağız.

Baştimar’a ilgi gösteren esnaflar da kendi sorunlarını anlatarak, Baştimar’dan yapılmasını istedikleri bazı taleplerde bulundular. Esnaflar ayrıca Baştimar’a bal ve kaşar yedirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.