1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başbakan Ucube’ye sırtını döndü
Başbakan Ucube’ye sırtını döndü

Başbakan Ucube’ye sırtını döndü

8 Ocak’taki mitingin aksine bu defe sırtını “Ucube” diye tanımladığı İnsanlık Anıtı’na dönen Başbakan Erdoğan, sevgi gösterileriyle karşılandı.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin düzenlediği mitinge katılmak için geldiği Kars’ta çocuklara oyuncak dağıttı. 8 Ocak’taki mitingin aksine bu defe sırtını “Ucube” diye tanımladığı İnsanlık Anıtı’na dönen Başbakan Erdoğan, sevgi gösterileriyle karşılandı.

Başbakan ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilik girişinde Vali yardımcıları ve Emniyet müdürü tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan tören mangasını selamladıktan sonra Valilik makamına geçerek yaklaşık 1 saat görüşme yaptı. Başbakan Erdoğan basına kapalı yapılan görüşmede Vali Ahmet Kara, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti 1. sıra Kars Milletvekili Ahmet Arslan’dan alanlarıyla ilgili bilgi aldı ve durum değerlendirmesi yaptı.  

Valilikteki görüşmelerin ardından seçim otobüsüyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına geçen Başbakan Erdoğan çocuklara oyuncak dağıttı. Hareket halindeki otobüse yetişmekte zorlanan çocuklar oyuncakları kapabilmek için birbirleriyle yarıştılar. Başbakanın otobüsten attığı oyuncakları alabilenler sevinçle ayrılırken, alamayanlar ise uzun süre çaba harcadı.

Bu arada miting alanında da ilginç görüntüler yaşandı. Kars merkez ve ilçeler ile bağlı köylerden Kars’a akın eden vatandaşlar Başbakan’ı yakından görebilmek için alanda önceden yerini aldı. Kimi vatandaş “Başbakan’a canı mı bile veririm” derken, kimileri iş istihdam alanlarının oluşturulmasını istedi kimileri de çocuklarına iş talebinde bulundu.

Miting alanına girişlerde de geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Alana girenler didik didik aranırken, üzerlerindeki çakmak, kesici alet, oyuncak tabanca gibi malzemelerle girişlere izin verilmedi. Alana sokulmasına izin verilmeyen malzemeler kontrol noktalarındaki karton kutulara dolduruldu. Kutularda yapılan incelemede diğer partilere ait amblemlerin bulunduğu çakmaklar ile bir oyunca tabanca dikkat çekti. Üzerlerindeki çakmaklarla girişlerine izin verilmeyenler ise alana girmeden geri döndü.

7’den 70’e binlerce vatandaşın katıldığı miting alanı bu renkli görüntülerle Başbakan’ı ağırladı.

Miting alanında da dikkat çeken en önemli ayrıntı ise Başbakan’ın duruş şekliydi. Başbakan Erdoğan 8 Ocak’ta düzenlenen aynı alandaki mitingde yönünü İnsanlık Anıtına doğru çevirmiş ve Anıtı “Ucube” diye tanımlayarak aylar süren gündem oluşturmuştu. 25 Nisan’da başlanan anıtın kaldırılması çalışmalarının tamamlanması Başbakan’ın bugünkü mitingine yetiştirilecekti. Ama beklenen olmadı ve Anıt’ın ancak yarısı kaldırılabildi.

Başbakan Erdoğan da bunun üzerine konuşma yaptığı platformu tersine kurdurdu ve bu defa sırtını anıta döndü ve “Bu defa ucube gündem oluşturmayacağım” diyerek konuşmasına başladı.

Miting alanında bir de Başbakan’a mektup verme telaşı yaşandı. Bir çok vatandaş kontrol noktasına girerken mektuplarını Başbakanlık korumalarına teslim ettiler. Bunların içinde Karsspor Altyapı Teknik Direktörü Hüseyin Bedel de vardı. Bedel, Başbakan’a bir mektup vererek, tesis istedi. Tesislere acil ihtiyaç duyduklarını belirten Bedel, Başbakan Erdoğan’ın mektubu okuyunca çok etkileneceğini ve yardım edeceğini umduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.