1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Barlas Sülü: “Şimdiye kadar hekim, bundan sonra da vekil olarak hizmet edeceğim”
Barlas Sülü: “Şimdiye kadar hekim, bundan sonra da vekil olarak hizmet edeceğim”

Barlas Sülü: “Şimdiye kadar hekim, bundan sonra da vekil olarak hizmet edeceğim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars milletvekili adayları Barlas Sülü ve Bülent Aras, sahaya inerek seçim çalışmalarında başladı.

A+A-

 

Tacettin DURMUŞ

CHP İl Başkanı Mustafa Aras ve teşkilat mensupları ile birlikte Kars’a gelen Barlas Sülü ve Bülent Aras, Harakani Havalimanında kalabalık partili gurup tarafından karşılandı. Adaylar daha sonra uzun araç konvoyu eşliğinde şehir turu atıp halkı selamladıktan sonra Halit Paşa Caddesi üzerinde açılan Seçim Koordinasyon Merkezine (SKM) geldi. Burada da coşku ile karşılanan adaylar Kars halkına seslendi.

Burada selamlama konuşması yapan CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, 15 günlük aday adaylığı ve adaylık sürecinde bazı sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekerek, CHP’nin büyk bir aile olduğunu söyledi. 24 Haziran’da yapılacak seçimler için artık sahaya indiklerini söyleyen Başkan Aras: “Rakiplerimiz sessizce bizi izliyor. Artık CHP, Kars’ta da sahaya inmiştir. Bu andan itibaren yapacağımız tek şey var o da 24 Haziran demokrasi seçimidir. Bundan sonra sadece 24 Haziran için çalışacağız.” Dedi.

BARLAS SÜLÜ: CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKCAĞIZ

İl Başkanı Mustafa Aras’ın ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Kars Milletvekili Adayı Barlas Sülü, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, memleketi Kars’ta 12 yıldan beridir hekim olarak halka hizmet ettiğini ve bundan sonra da vekil olarak hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve dedelerimizin canlarıyla ve kanallarıyla kazandığı değerlerin ortadan kaldırılmasına ‘Dur’ demek için mücadele etmek için aday olduklarını da söyleyen Barlas Sülü: “Yoksulluğa ve açlığa dur demek için, 16 yıllık AK Parti hükümetlerinin yıkımlarına 'dur' demek için sizlerden yetki istiyorum. Cumhuriyetimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün, dedelerimizin canlarıyla ve kanallarıyla kazandıklarını, cumhuriyetimizin getirdiklerine sahip çıkmak için, yoksulluğa ve açlığa dur demek için sizin vekiliniz olmak istiyorum. Kars için hizmet etmek istiyorum. Zaten kaç gündür televizyonlarda Kars’ı doktorsuz hastanelerimiz ile görüyorsunuz. Yıllarca Karslıyı doktorsuz hastaneye mahkum ettiler. Bizi bu devirde halen Erzurum, Ankara ve İstanbul yollarına mahkûm ettiler. Bunu en iyi bilen bir hekim olan benim. Başhekimlik yaptım. Engel olamadık AKP milletvekillerine sorunları anlatamadık. Ama bana izin verirseniz size söz veriyorum Kars’ta hekimsiz hastane kalmayacak. Onun için geliyoruz bize destek verin birlikte başaralım.”dedi.

KARS'TA TARIM VE HAYVANCILIK BİTTİ

Kars’ta tarım ve hayvancılık ile birlikte turizmin ve kültürün de bittiğini söyleyen CHP Kars Milletvekili Adayı Barlas Sülü: “AK Parti hükümetleri Kars’ta tarım ve Hayvancılığı bitirdi. Kars kendi kendine yeten bir kent iken köylüler artık samanı bile dışarıdan alıyor. Buna 'dur' demek için geliyoruz. Kars eskiden turizm ve kültürün merkeziydi. Bunu da yok ettiler. Bu değerleri tekrar kazandırmak için sizden izin istiyorum. Kars’ta her alanda kurulacak olan tesislerin faaliyete geçirilmesi için destek istiyoruz. Kars, birçok ülkenin Merkezi olma özelliklerine sahiptir. Bunu kullanmak için destek istiyoruz. Kurulacacak tesislerin geliştirilmesi için de sizden destek istiyoruz. Bugünden itibaren daha yaşanılabilir daha demokratik, daha ferah, daha zengin ama hakça paylaşacağımız bir Ülke ve Kars istiyoruz. Türkiye için hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Bugünü değil çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için mücadele etmemiz gerekiyor. Lütfen hep beraber, birlik olalım. Çünkü biz sorumluyuz söz verdik kime karşı söz verdik. Kaçak saraylarda oturanlara değil halkımıza, çocuklarımıza, torunlarımıza söz verdik beraber olacağız ve birlikte kazanacağız Biz inanıyoruz sizde inanın hep beraber mücadeleye devam edelim. 25 Haziran’da mutlu ferah bir Türkiye için hep beraber güzel yarınlara kavuşacağız. Gece ve gündüz beraber çalışacağız. Bu saltanat rejimini yıkacağız.” Şeklinde konuştu.

BÜLENT ARAS: “KARS’IN KADERİNİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM”

Barlas Sülü’nün ardından Karslılara hitap eden CHP Kars Milletvekili Adayı Bülent Aras, Kars’ın kaderini birlikte değiştirmek için 24 Haziran’ın çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Hep birlikte Ele vermenin ve çalışmanın önemine değinen Bülent Aras: “Her ne kadar Ankara’da oturuyor olsam da Sarıkamışlıyım ve Karslıyım. Usun yıllar köy hizmetlerinde şube müdürü olarak çalıştım. Hep içinizde ve sizden biri oldum. Barlas Hocam Kars’ın bir an önce çözülmesi elzem olan sorunlarını anlattı. Her birlikte el ele vererek Kars’ın kaderini değiştirmek için 24 Haziran’a yürüyeceğiz. İlimizi adım adım gezeceğiz bu makûs kaderi birlikte değiştireceğiz. Hepinizin desteğine ihtiyacımız var.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.