1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Barış ve Kardeşliğin Adayıyım'
Barış ve Kardeşliğin Adayıyım

'Barış ve Kardeşliğin Adayıyım'

Ali Aydın : "Kars'ta Barış ve Kardeşliğin Adayıyım"

A+A-

İşletme Ekonomisi Doçenti Ali Aydın, Barış ve Demokrasi Partisi'nden bağımsız Kars milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Doçent Ali Aydın, Kars için elimizi taşın altına koyduk, bilgi, birikim ve tecrübelerimle Kars'ta hizmete adayım, dedi.

Kars'ta köklü bir geçmişe sahip olduklarını, Kars'ın sorun ve sıkıntılarını iyi analiz ettiklerini ve projeler hazırladıklarını vurgulayan Aydın, Kars'ta barış ve kardeşliğin adayıyım, diye konuştu.

ALİ AYDIN KİMDİR :

ALİ AYDIN, İşletme Ekonomisi Doçenti.

İlkokulu Digor, Alikeleş Başköyü'nde bitirdi. 1966'da Kars Alpaslan Lisesi’ni, 1970'de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Dış Ticaret ve Turizm Bölümü’nden mezun oldu.

1975'de kısa dönem askerlik görevini yaptı. 1978'de doktora öğrenimini yapmak üzere yurt dışına gitti. Berlin Hür Üniversitesi'nde İşletme Ekonomisi Dalında öğre-nimine devam etti. Daha sonra asistan, yardımcı Doçent ve İşletme ekonomisi dalında Doçent oldu.

1989 yılında Alman Sosyal Demokrat Partisi'ne (SPD) üye oldu ve bu partinin çeşitli kademelerinde görev yaptı ve yurt dışı ziyaretlere katıldı.

1995-1999 yılları arasında Berlin Belediye Meclis Üyeliği, yabancılar konseyi üyeliği ayrıca göçmenler komisyonu ve çeşitli komisyonlarda başkan ve başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

2007 yılında Demokratik Toplum Partisi'nde Kars Bağımsız Milletvekilliği aday adayı oldu.

Görevin başka bir arkadaşa verilmesinden sonra tekrar yurt dışına çıktı. Uzun yıllar Yabancı Diller Yüksek Okulunda görevine devam etti.

Gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında uzun yıllar politik çalışmalarını sürdürdü. 2007 genel seçimlerinden sonra çeşitli aralıklarla geldiği Kars, ilçe ve köylerinde kitlelerle sürekli iletişim içinde oldu.

Temmuz 2010 yılından itibaren Türkiye'ye döndü ve halen Kars'ta ikamet etmektedir.

Ali Aydın'a aşağıdaki telefonlardan ulaşmanız mümkündür.

0474 213 60 58

0534 789 28 48

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum