1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Bakın Kimler Vekil Olmuş"
Bakın Kimler Vekil Olmuş

"Bakın Kimler Vekil Olmuş"

AKP’nin ve AKP yandaşı bürokrasinin Kars’ta korkulur rüyası olan MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, bu kez Milletvekili Mahmut Esat Güven’i topa tuttu ve Karslılara seslendi : “Bakın AKP Kars’tan kimleri vekil seçmiş…”

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven için milletvekilliliği seçilme yeterliliğinin yeniden araştırılmasını istedi.

 

İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na müracaatta bulunan Aktaş, müracaat sonrası ise Mahmut Esat Güven’i adeta topa tuttu.

 

İşte Oktay Aktaş’ın açıklaması ve İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na sunmuş olduğu dilekçe :

 

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 Eylül 1982 tarihinde verdiği kararla Mahmut Esat Güven’e 20 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verdiği anlaşılmıştır. Tüm kamu hakları da yasaklanmıştır.

 

Kars tarihinde böyle bir milletvekili seçilmesine ilk defa şahit oluyoruz. Böyle bir milletvekilini kabullenemiyoruz. Bunun için milletvekilliliği seçilme yeterliliğinin yeniden araştırılmasını istiyoruz.

 

Kars’ta tarihin her döneminde milletvekili seçilmiştir. İlk defa bir milletvekilli cinayetten hüküm giymiş ve bu cezayı Karslılardan saklamıştır. Bundan dolayı seçilmiş milletvekili Kars halkından  özür dilemeli ve milletvekilliğinden istifa etmelidir.

 

Bir bakıyorsunuz seçilmiş milletvekili bölücü başı için “benim yakın arkadaşımdır. Aynı koğuşu paylaştık.”   diyor ve İçişleri Bakanlığı'na müracaat ederek Abdullah Öcalan’ın koğuşunun koşullarının iyileştirilmesini, 300 metrekarelik daha lüks bir odanın yapılmasını talep ediyor. Bir bakıyorsunuz Necdet Adalı’yı  idama ben hazırladım diyor.  Dolayısıyla bu milletvekili kimlere hizmet ettiği anlaşılmayan ama arkasında karanlık güçlerin olduğu. Nerelere mesaj vermek istediğini açıklamasını istiyoruz. Milletvekilini hangi karanlık odaklar seçtirmiştir. Bunun öğrenilmesi lazımdır.

 

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumu nasıl bir zihniyetin kabul ettiği görülmştür. Bu zihniyetlerin devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hiçe sayarak sadece kendilerini kurtarmak için hazırlanan bir anayasa paketi olduğu da anlaşılmıştır. Bunlar için ülkenin bölünmesi ve parçalanması umurlarında olmadığı anlaşılmıştır.

 

Mahmut Esat Güven milletvekilliğinden istifa etmelidir. Çünkü cinayet hükümlüsü olarak ceza almıştır ve bunu hem Kars halkından hem de Türk milletinden saklamıştır ve milletvekilliğini 2007 yılından beri sürdürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti milli devletin ve üniter yapının parçalanmasına ve yıkılmasına TBMM çatısı altında alınan kararlar doğrultusunda hareket etmiştir.

 

Değerli Karslı hemşerilerim, işte AKP’nin içinde Mahmut Esat gibi birçok Türk devleti ve Türk milletiyle problemi olan çok sayıda milletvekili vardır.

  

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş’ın Kars İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na vermiş olduğu dilekçe:

 

ARAŞTIRMA İSTEMİNDE BULUNAN :

 

Milliyetçi Hareket Partisi Adına, MHP Kars İl Başkanı Oktay AKTAŞ

 

KONU :

 

AKP Kars Milletvekili Mahmut Esas GÜVEN , Ulusul Basın Yayın Organlarında, İhbar niteliğinde yayınlanmış olan  haberler nedeniyle , İlgilinin millet vekilli olma yeterliğinin ve  millet vekilliği yapmasına engel bir halinin bulunup bulunmadığının , Anayasa madde 57 - 2. Fıkra ‘’Ç  ‘’  bendi uyarınca yeniden araştırılarak , tarafımıza bilgi verilmesi dileğidir.

 

AÇIKLAMA  :

 

1-Sayın başkanlığınızın da malumu olduğu üzere , son günlerde ülkemiz gündemini meşgul eden konulardan biri olan, 2007 temmuz ayı genel seçimlerinde  AKP  de Kars Millet vekili olarak seçilen ve halen bu parti milletvekili olarak  TBMM  çatısı altında görev yapan Mahmut Esas GÜVEN hakkında , Ulusal basın yayın organlarında , bir kişinin katili olduğu bildirilen ve bu kişinin millet vekilliğinin sorgulanması gerektiği yönünde haberler yayınlanmıştır.

 

2-Adı geçen Millet vekilinin, 15.12.1977 tarihinde , Hüseyin UÇAR isimli bir kişiyi, kasten öldürdüğü bu sebeple , hüküm giydiği ve cezasının infaz edildiği, Ankara 3.Ağır Ceza Mahkemesinin 901 /144 esas 982 / 130 sayılı kararıyla sabittir.

 

Söz konusu karar da Sanık Mahmut Esat Güveninin , TCK, 448 maddesi gereğince , kasten adam öldürmeden dolayı ağır hapis cezası ve ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklanmasına karar  verildiği görülmektedir.

 

3-Anayasamızın 57 . maddesinin - 2. Fıkrasının  ‘’Ç  ‘’  bendi uyarınca ,  ‘’Taksirli suçlar hariç, toplam bir yıl veya daha fazla hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflâs, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma suçlarından birinden dolayı hüküm giymiş olanlar.’’ Millet vekili adayı olamaz demektedir.

 

4-Anayasanın amir hükmü karşısında , Adı geçen millet vekilinin , kasten işlemiş olduğu adam öldürme suçu ve neticesinde almış olduğu ağır hapis cezası ve  memnu haklardan yasaklandığı dikkate alındığında , bu kişinin millet vekili olamayacağı açıktır.

 

5-Memnu hakların iade edildiği iddiasını karşısında , adı geçen kişinin sabıka kaydında , adli sicil kaydı bulunduğu bilindiği halde , hukuka aykırı olarak , adaylığının kabul edilerek millet vekili seçilmesi hukuk kurallarının açık ihlalidir.

 

İSTEM :

 

Anılan sebeplerle gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılarak , ilgili  kanunlar gereği ve ekte sunduğumuz bilgi ve belgeler ışığında AKP Kars Millet vekili Mahmut Esas GÜVEN in millet vekilliği yeterliliği veya millet vekilliğinin düşüp düşmeyeceği, hakkında gereğinin yapılmasını ve neticeden tarafımıza bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim.25.08.2010                              

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.