1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bakan Arslan: “Çinliler Doğu Ekspresi'ni konuşuyor”
Bakan Arslan: “Çinliler Doğu Ekspresi'ni konuşuyor”

Bakan Arslan: “Çinliler Doğu Ekspresi'ni konuşuyor”

​​​​​​​65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, partisinin İl başkanlığınca düzenlenen Kars Belediye Başkan Adayı Av. Ensar Erdoğdu’yu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Doğu Eksresi'nin namının Çin’de dah

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Geçtiğimiz hafta bazı toplantılara katılmak üzere TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile birlikte Çin’de olduğunu hatırlatan Arslan, Çinlilerin kendisine; ‘Siz ne yaptınız da Doğu Ekpresi bu kadar gündeme geldi ve önem kazandı. Nasıl oluyor da Doğu Ekspresi bu kadar turisti Kars’a taşıyor.” Dediklerini söyledi.

Arslan konuşmasında; birilerinin özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevi sırasında Kars’a ulaştırma alanında hiçbir şey yapılmadığı şeklinde dedi kodu yaptıklarına şiddetle tepki gösterdi.

Dedikoduların yapılanları görmezden geldiğini söyleyen Arlan Kars’ın ulaştırma alanında adeta uçtuğunun altını çizerek: “Kars ulaştırma alanında adeta uçuyor. Birileri sadece laf etmiş olmak adına, Karslının kafasını karıştırmak adına ‘ulaştırmada Kars’a hiçbir şey yapılmadı’ diyor. Muhtemelen demeye de devam edeceklerdir. Varsın yalan söylemeye, milleti kandırmaya devam etsinler. Ama millet yaptıklarımızı görüyor. Millet her gün defalarca Harakani Havalimanından İstanbul, Ankara ve İzmir’e gidip gelen uçakları görüyor. Dünyanın en modern terminalerinden birine sahip Harakani Havalimanı yeni pistine kavuşacak. İşte onlar Doğu Ekspresini görmemek adına, geştiyimiz yıl 70 bin kişinin Doğu Ekspresi ile Kars geldiğini bu yıl da gelmeye devam ettiğini ve izdiham yaşandığını duymazdan ve görmezden geliyor. Geçtiğimiz hafta TBMM başkanımız Binali Yıldırım ile birlikte Çin’de idik. Emin olun ki Çinliler ‘Siz ne yaptınız da Doğu Ekpresi bu kadar gündeme geldi ve önem kazandı. Tekrar bu kadar turisti Kars’a taşıyor.” Dediler.

Peki biz neler yaptık?

Peki biz ne yaptık: 60 yıldır yenilenmeyen Kars’tan da öteye Akyaka’ya kadar yenilenmeyen o eski rayları ve hatları yeniledik. Bu da yetmedi trenleri yeniledik. Kars daha yaşanılabilir bir şehir olsun diye sayısız hizmetleri hayata geçirdik ve bu hizmetler devam edecek. Bunlardan birisi de ‘biz dedik ki Ülkenin bir çok batı ilinden misafirlerimiz Kars’a gelsin. Kars’ın başka şehir ve komşu ülkelere olan bağlantılarını da görsün buna şahitlik yapsın. Bölünmüş yollarımız görsün. Gelen herkes Ani Ören Yeri’ni, Sarıkamış’ı, Çıldır Gölü’nü, Kars Kalesini ve tüm tarihi, turistik ve kültürel varlıklarımızı görsün,” dedik. Geçmişte kaderine terk deilmiş Kars’ı AK Parti hükümetleri döneminde yapılanları görsün istedik. Şu anda Doğu Ekspresi dillerde ve revaçta. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, Lojistik Merkezi, Havalimanı, duble yollar, Doğu Ekspresi gibi onlarca projeleri görmüyorlar. Eski hastanenin dayanıksız olması nedeniyle yeni bir hastane yaptık, o da yetmedi dedik ve şehir hastanesi yapacağız dedik. Birileri de çıkıp bundan rahatsız olduğu için sabahın 6’sında gidip Araştırma Hastanesinden fotoğraf çekti ve bunu da televizyonda haber yaptı, yetmedi birileri de buna ödül verdi. El insaf. Sabahın 6’sında hasta olmayacak tabi. Hastalarımız 8,30’da geliyor ve muayenesini oluyor. Siz Kılıçdaroğlu’nun döneminde oraya gelmiş olsaydınız o saatlerde her tarafın çöp olduğunu görürdünüz. Kars artık dünya çapında konuşuluyor. Kars 15 yıldır merkezi hükümetin tüm imkanlarından faydalanıyor, faydalanmaya da devam edecek. İşte bu dedikoduları yapan arkadaşlar bu hizmetlerin hiçbirini görmek istemiyor, sadece konuşuyorlar.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.