1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ayhan Bilgen: Bizim tek muhatabımız AKP-MHP ittifakıdır
Ayhan Bilgen: Bizim tek muhatabımız AKP-MHP ittifakıdır

Ayhan Bilgen: Bizim tek muhatabımız AKP-MHP ittifakıdır

Seçim kampanyası boyunca muhalefet partilerin muhalefet adayları hedef alan, muhatap alan bir yaklaşımın içinde olmayacaklarını söyleyen Ayhan Bilgen, “Bizim muhatabımız AKP-MHP ittifakıdır.” dedi.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Seçim Bürosu düzenlenen törenle açıldı.

HDP Kars Seçim Bürosu HDP Grup Başkanvekili, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı Şevin Alaca, HDP Kars İl Başkanı Nuriye Erkmen, il yönetimi ve çok sayıda partililerin açılışı yapıldı.

Seçim bürosunun açılışını yaparak seçim startını verdiklerini ifade eden HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı Şevin Alaca, “Biz Halkların Demokratik Partisi olarak hem büyük bir geleneğin, mirasın savunucusuyuz aynı zamanda da yeni olanın ve geleceğin müjdeleyicisiyiz. Bu şiar ve mantıkla hareket ediyoruz. Yerel yönetimler demokrasinin ve barışın tesis edileceği en önemli alanlardır. Kalıcı barışı ve demokrasiyi güçlü yerel yönetimlerle ancak gerçekleştirebiliriz. Bu da halklarımızın kendi kendisini yönetmesiyle olur. Bu anlamda Kars’ta demokratik, katılımcı ve şeffat belediyeciliği tesis edeceğiz. Halkımızı yönetim süreçlerine dahil olacağı, belediyesini denetleyeceği ve gerektiğinde seçilmişlerini geri çekebileceği bir belediyecilik anlayışını uygulayacağız.” dedi.

Seçim kampanyası boyunca muhalefet partilerin muhalefet adayları hedef alan, muhatap alan bir yaklaşımın içinde olmayacaklarını söyleyen Bilgen, “Bizim muhatabımız AKP-MHP ittifakıdır. Merkezi ekonomiyi kullanıp, devletin bütçesini yönetip ama Kars’a hizmeti layık görmeyen, Kars’a kaynak aktarma ihtiyacı duymayan AKP ile buradaki yerel yönetimin yıllarca arkasında duran, sahibi olan MHP’dir bizim muhatabımız. Bunun dışındaki hiç kimse ile ilgili, hiçbir şahsi polemiğin tarafı olmayacağız ve asla bir negatif kampanyayı hiçbir şekilde kurmayacağız.” ifadesini kullandı.

Bilgen, bu şehirde horoz dövüşü yaptırarak, insanların proje konuşarak, projelerle tartışmasını, projeleriyle yarışmasını siyasette öğrenmediği müddetçe taş üstüne taş konmayacağını sözlerine ekleyerek, “Ancak başkasını karalayarak, başkasına iftira atarak, başka partilerle ilgili belden aşağı vurarak, kapalı kapılar ardında arkasında duramayacağı dedikodular yaparak siyaset yapanları siyasi mefta olarak 31 Mart’ta kapatacağız. Onun için de bize yönelik söyleyecekleri sözleri varsa büromuz burada, buyursunlar gelsinler, eleştirileri, katkıları, önerileri, bu şehrin yönetimine dair söyleyecekleri varsa hem 31 Mart’a kadar dinlemeye hem de 31 Mart’tan sonra onlarında düşüncelerinden fikirlerinden bütün adayların, bütün partilerin katkılarını almaktan memnuniyet duyarız.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.