1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Alibeyoğlu : “Kars’ı hep beraber ve birlikte kurtaracağız”
Alibeyoğlu : “Kars’ı hep beraber ve birlikte kurtaracağız”

Alibeyoğlu : “Kars’ı hep beraber ve birlikte kurtaracağız”

DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, “Kars’ı hep beraber ve birlikte kurtaracağız” dedi.

A+A-

Alibeyoğlu, DSP İl Başkanı Hasan Ametoğlu ile yerel seçimler öncesi basın toplantısı düzenledi.
Kars halkının Nevruz Bayramını kutlayan Alibeyoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“10 yıl önce bıraktığımız kent bu değildi” diyen Alibeyoğlu, “Hemşerilerimizden su parası almadık. O zaman yoksulluk vardı. İnsanlarımız ayaklarına poşet takıp şehir merkezine geliyorlardı. Bu imkansızlıklar içerisinde ulusal ve uluslar arası kaynaklar bularak kenti bir yerlere getirdik. Yolu, suyu, kanalizasyonu, parkı, otoparkı ve doğal gazı, projeler üreterek benzeri birçok şeyleri etkinlikler ile Kars’ı ulusal ve uluslararası gündeme taşıdık. Kars bizim zamanımızda marka kent ilan edilmişti.  Festival ve etkinlikler ile kardeş kent ilişkilerimiz başlamıştı. Ama maalesef gelinen nokta ortadadır. 10 yıl önce bıraktığımız kent bu değil ama beni bu derece üzen bu noktaya getiren aday olmama sebep olan nedenlerden ve etkenlerden başlıcası buraya 20 yıl 30 yıl sonra gelen Karslılar ya da ilk kez gelen insanlar bu şehre bir şey yapılmamış mı diyorlar?  Bizimle beraber Kars bale ve opera gibi benzeri etkinlikler ile tanıştı” diye konuştu.
Kars’ın kurtarılmayı beklediğini belirten Alibeyoğlu, şöyle devam etti: “Bu şehir içine kapandı ve bir hastalığa yakalandı. Bu şehir kurtarılmayı bekliyor. Ama bu şehrin kurtarıcı beklemesine gerek yok. Bu işe ben önderlik edeceğim ama bu şehrin gerçek kahramanları değerli hemşerilerim asıl kurtarıcı sizlersiniz. Hep beraber el ele vermeliyiz ‘bu benim, şu senin partin ve bu benim etnik yapım demeden’ bu imkansızlıkları, bu olumsuzlukları, bu talan edilmeyi ve kentin hak edilmediği noktaya getirilmeyi asla insanlarımız istemiyorlar. Objektif olmak lazım ve duygusal olmaktan kurtulmak lazım. 5 yıl boyunca yakınıp seçimden seçime unutmamak lazım. Maalesef yine aynı senaryoları yaşatmak isteyen insanlar var. Aslında en büyük ayrımcılığı partiler yapıyorlar. Partiler aday belirlerken ‘Kürdün ne kadar oyu var Azeri’nin, Terekeme’nin ve Yerli’nin kaç oyu var’ diyerek ona göre aday belirliyorlar. Aday da buraya gelince o söylemle geliyor. Açık oturuma çağırıyorsunuz gelmiyor. Projeleriniz ne kaynaklarınız ne bu şehri nasıl sınıf atlatacaksınız, bu sıkıntılardan, bu talandan nasıl kurtaracaksınız.”
Kars Belediyesinin ortada bilinen borcunun 485 milyon olduğunu ifade eden Alibeyoğlu; “Hangi malın ve hizmetin karşılığı yüzlerce insan işe gelmeden maaş alıyorlar. Ama öte yandan belediye de çalışanlar 4 aydır maaş almıyorlar. Hazin, trajikomik ve trajedi yaşanıyor. Onun için bu gidişata bir dur demenin zamanı geldi. Açık ve net konuşuyorum işe gelmeyenlerin hepsinin işine son vereceğim. Ama çalışanların önce maaşı, çalışanların daha iyi koşulda yaşaması, ikramiyelerini gününde alması yaşam standartlarının yükseltilmesi özelikle sahada çalışanların personellerimizin giyimleri. Bir belediye başkanı personeline ve meclis üyesine sahip çıkamıyorsa, ona lakap takılıyorsa, bir belediye başkanı dövülüyorsa o belediye başkanı bu şehri terk etmelidir. Bir belediye başkanının vizyonu, projeleri, kaynakları ve duruşu önemli aynı zamanda irade koyması da çok önemlidir. Eğer yapamıyorsa da özür dilemek de bir erdemliktir. Maalesef böyle bir şeyi de görmedik” şeklinde konuştu.
Kars’ta en büyük etnik yapı ve ırkın gençlik olduğuna dikkati çeken Alibeyoğlu, şunları ifade etti: “ Artık gençlik yeni bir hayat, özgürlük ve hizmet istiyor. Birileri metropol de oturuyor buradan yükünü almış gitmiş ama oradan bu şehri dizayn etmek istiyor. Artık bu şehirden elinizi çekin diyoruz.  Biz burada sadece önce Allah’a sonra değerli halkımıza güveniyoruz. Göreceksiniz çok büyük bir destan yazacağız. Bu destanın kahramanı Kars halkı olacak. 93 harbinde büyük kahramanlık yapmış gazilik unvanı almış, 1918’ler de Ermeni işgaline karşı ve İngiliz işgaline karşı mücadele etmiş ve Kafkas hükümetini kurmuş bu büyük Cumhuriyetin evlatları olarak layık olmadığımız yerde olduğunu biliyor insanlar. O kurtarıcıların evlatları olarak biz bu şehre sahip çıkmak zorundayız. Kars Kafkaslara açılan öte yandan Anadolu’ya açılan çok önemli bir kapıdır. Buradan bütün hemşerilerimize çağrıda bulunuyorum. Kars’ı hep beraber ve birlikte kurtaracağız. Bütün kararları Kars halkı ile beraber yöneteceğiz. Biliyoruz işimiz zor ama Kars halkı ile birlikte bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum.”
Kars’ın Türkiye’nin şu an da en kirli ve berbat şehri olduğunu belirten Alibeyoğlu; “Çöplerden geçilmiyor. Esnafımız gülmeyi unutmuş gençlerimiz geleceğinden umutsuz bir şekilde umutlarını yitirmiş durumdalar. Kars için, hemşerilerimiz için gerek hizmetler konusunda gerekse insan yaşamı konusunda köprüden önceki son çıkışımız. El ele verip büyük bir destan yazacağız. İnanıyorum ki bütün partilerin toplamından daha fazla oy alacağız. Belediye başkanının partisi değil vizyonu, projeleri, kaynakları ve önemli olan irade koyması. Ben bütün Kars’ın adayıyım. Kars’ta birliğe ve beraberliğe ihtiyaç var. Ama öncelikle hizmete ihtiyaç var. O yüzden buradayım. Bütün kirli senaryoları ortaya çıkaracağız. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Artık Kars halkı satın alınmayacak. Daha önceden dediğim gibi önce Allah’a, değerli hemşerilerimize güveniyorum. Hep birlikte daha güzel günler göreceğiz. 9 gün sonra bu büyük zaferi hep birlikte kutlayacağız. Bu zafer bütün Kars’ın zaferi olacak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.