1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Alibeyoğlu, Kars Halkına ‘Dedikodulara İnanmayın’ Çağrısı Yaptı
Alibeyoğlu, Kars Halkına ‘Dedikodulara İnanmayın’ Çağrısı Yaptı

Alibeyoğlu, Kars Halkına ‘Dedikodulara İnanmayın’ Çağrısı Yaptı

DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, düzenlediği basın toplantısında kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ
DSP Kars İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu ile birlikte, Serhat TV’de gazetecilere açıklamada bulunan Alibeyoğlu, Kars halkının 31 Mart’ta yapılacak olan seçimde kendisine yaraşır bir seçim atmosfer sergileyeceklerine inandığını belirterek, daha önceki seçimlerde kendisinin diğer adaylar ile bir araya geldiklerini hatırlattı.
Alibeyoğlu açıklamasında daha önce de olduğu gibi seçim öncesi yapılan dedikodulara Kars halkının itibar etmemesi ricasında bulundu. Alibeyoğlu, 2014 seçimlerinden bir gün önceki gece ‘Naif Alibeyoğlu adaylıktan çekildi’ şeklinde söylentilerin şehir geneline yayılarak, kendisinin birkaç yüz oyla seçimi kaybettiğini ileri sürdü.
Seçim sürecinde Kars’ın geleneksel yapısına yarışır bir seçim yaşamanın önemine de değinen Alibeyoğlu: “Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında biri birimizi kırmadan, dökmeden seçim atmosferi yaşamak istiyoruz. Buna rağmen bazı unsurlar kazanacağımızı gördükleri için bize karşı belden aşağı vurmaya, hakaretler yapmaya başladılar. Ama biz asla seviyemizi düşürmedik ve düşürmemeceyiz. Kars halkı bunu ve bizim ne olduğumuzu biliyor. Onun için Kars halkı bizimle beraberdir. Hırçın akan nehirlerin karşısında kaya gibi durmak isteyenler bizleriz. Bize çamur atanlar, halkın bu coşkun akan ilgisi karşısında tutunamayacaklardır. Kars halkı artık bu seçimlerde artık parti istemiyor, etnik ayrılcılık istemiyor, halk artık ‘bize hizmet gelsin’ diyor. Gençler artık bizim önümüz karartılmasın istiyor. Eski coşkulu günleri yine yaşamak istiyor. Mevcut sıkıntılardan arınmak, yoksulluktan, talandan ve işgalden kurtulmak istiyor. Kars halkı tüm bunların üstesinden sadece Naif Alibeyoğlu’nun geleceğini iyi biliyor. Bunun içinde değerli hemşerilerimiz parti ayrımı gözetmeksizin bizim arkamızdadırlar. Kars halkı artık çöplerden, susuzluktan ve kavgalardan kurtulmak istemiyor. Sokakta köpeklerin saldırısından korkmadan, sokakta düşmeden yürümek istiyor. Çocuklar parklarda koşup oynamak istiyor. Kars halkı tiyatroya, sinemaya gitmek istiyor, kültürel etkinliklere dahil olmak istiyor. Kısacası yaşanabilir bir kentte yaşamak istiyor. Yaşanabilir bir kent olması için bu seçimde Kars halkının objektif bir karar vermesi gerekiyor. Gün geçtikçe bize olan ilgiden dolayı kazanacağımızı biliyoruz. Ekibimle ve şehirde görev yapan gazetecilerimiz ile birlikte başaracağız. Benim hemşerilerinden istediğim, yapılan dedikodulara inanmasınlar. Bu dedikodular bugün de devam ediyor. Hata bilindiği gibi 2014 seçimlerinden bir gün önceki gece ‘Naif Alibeyoğlu geri çekildi’ diye söylentiler çıkardılar. Halkımızda mecburen oylarını bir başka arkadaşımıza vermek zorunda kaldı. Biz o seçimi birkaç yüz oyla kaybettik. Değerli hemşerilerimiz sadece hizmet istiyor. Kars küçük bir Türkiye istiyor. Kars’ta heterojen bir yapı var. Tüm etnik yapılar hep birlikte bir arada kardeşçe yaşıyor. Bizlerin ataları birlikte bu vatan için savaştık, bu ülkeyi birlikte kurduk. Her kesin inancına, kimliğine, ideolojisine, düşünsel yapısına sonuna kadar saygılıyız.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.