1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Aksu, Referandumu Anlattı
Aksu, Referandumu Anlattı

Aksu, Referandumu Anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Kars'a geldi.

A+A-

Ak Parti'nin alehinde çalışan ve "Hayır" kampanyası yürütenlerin de AKP'li gibi ortalarda görünmesi ve Aksu'yu herkesten çok alkışlaması dikkat çekti.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, “Herkes bilsin ki bu ülkenin çözülmeyecek sorunu yoktur. Yeter ki hepimiz Türkiye ölçeğinde büyük düşünelim” dedi.

 

Aksu, AK Parti Kars İl Başkanlığı’nca Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

 

Türkiye’nin, önündeki zorlukları aşabilecek büyüklükte olduğunu belirten Aksu, “Ülkemiz bugün dünden daha güçlüdür. Unutmayalım ki demokrasimizde yarın bugünden daha güçlü olacaktır. AK Parti aziz milletimizin bağrından çıkmış ve kurulduğu günden bugüne kendisine hizmete adamış bir partidir. AK Partimizin var oluş amacı ülkemizin aziz insanlarına hizmettir. Kurulur kurulmaz iktidar sorumluluğu almış bir partiyiz. Halkımız derin sağduyusuyla daha kurulur kurulmaz bizi diğerlerinden ayırt etti ve gönlünün baş köşesine koydu. Milletin teveccühü siyasetçiler için en büyük sorumluluktur. Bu sorumluluğun hakkını vermek için gece gündüz demeden çalışıyoruz gayret gösteriyoruz. İnsanımızın layık olduğu ekonomik ve demokratik standartlara ulaşması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar ihmal edilmiş ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

İçeride ve dışarıda hamle üstüne hamle yapıklarını ifade eden Aksu, şöyle konuştu:

 

“Dış politikada Türkiye artık denileni yapan değil dediğini yaptıran bir ülke haline geldi. Artık sağa sola bakıp kim ne diyor diyen, dertlenen bir Türkiye yok. Türkiye ne diyor diye düşünülen bir ülke var. Etrafında gelişen olaylara seyirci kalan değil milli menfaatlerinin gerektirdiği müdahaleleri tereddütsüz yapan bir ülke var. Bir yandan AB ile tam üyelik görüşmelerini sürdürürken diğer yandan Orta Asya’yla, Orta Doğu’yla, Afrika’yla aramızda ki ilişkileri ve işbirliğini geliştiriyoruz. Türkiye içine kapanık basit bir ülke olmaktan çıktı dışa açık aktif bir ülke haline geldi.”

 

İnsan hakları, özgürlükler, demokratik standartların sadece iktidarın derdi olmaması gerektiğini de vurgulayan Aksu, “Muhalefette bu işlere biraz olsun kafa yormalıdır. Ama ne gezer. Bizde durum çok farklı. Bizim sosyal demokratlarımızla muhalefetimiz herkes Mersin’e giderken tersine gitmeyi muhalefet yapmak zannediyorlar. İktidarın “ak” dediğine “kara” demeği vazife biliyorlar. Muhalefeti yapılan her işe karşı çıkmak olarak görüyorlar. Bunların her işi çelişkili. Tutarlı olmak gibi bir kaygıları yok. Yalan ve iftirayı politika haline getirmişler. Geçen gün Iğdır’da bir muhalefet lideri benim için ve değerli arkadaşım Cemil Çiçek için bunlar 12 Eylül bakanları demiş. Yalanın iftiranın bu kadarı olmaz. Ben 12 Eylül mağduruyum. 12 Eylül’den önce Rize’de valiydim. 12 Eylül yönetimi beni valilikten aldı. Ben 1987 yılında milletvekili oldum. 1989 yılında da Özal’ın İçişleri bakanıydım. Durum böyle açık net ortadayken bana, arkadaşıma nasıl 12 Eylül’ün bakanı diyebiliyorlar. Aziz milletimizin takdirine sunuyoruz. 12 Eylül’den kalan tortuları gelin kaldıralım diyoruz. Hayır diyorlar. İnsanımızın haklarını genişletelim, önlerinde ki engellerini kaldıralım, devletin karşısında daha güçlü hale getirelim diyoruz vatandaşımızı hayır diyorlar. İşçimizin haklarını fazlalaştıralım diyoruz hayır diyorlar. Yasakların gölgesinden kurtulalım diyoruz hayır diyorlar. Siz değil miydiniz 12 Eylül darbesini yiyen diyoruz evet öyle ama dün dündür, bugün bugündür diyorlar. Anlaşılması zor bir muhalefetimiz var. Milleti anlamakta da direnen bir muhalefetimiz var. Bugüne kadarda anlayamadılar. Darbelere karşıyız derler ama darbelerin anayasalarını korumak için mücadele ederler. Müdahalelere karşıyız derler 28 Şubat’ta post model darbecilerle işbirliğine soyunup ülkenin seçilmiş iktidarını düşürmeye soyunurlar. Muhtıralara karşıyız derler ama 27 Nisan sabahında zil takıp oynamaktan çekinmezler. Bildiriye destek vermek için önlerine çıkan her mikrofona da demeç verirler. Sonradan da kendilerine halkın partisi derler. Hani İsmet paşanın bir lafı vardı ‘hadi canım sende.’ İşte bu söz bunlara en uygun diyeceğim bir sözdür. İnancım odur ki milletimiz 12 Eylül günü bu ülkenin aziz vatandaşları sağduyulu en doğru kararı verecekler ve ülkenin önünü açacaklardır. Kars’ımızın da anayasa değişikliği oylamasında daha fazla demokrasi talebini öne çıkaracağına olan inancım tamdır.” şeklinde konuştu.

 

AK Parti kadrosu olarak milletten aldıkları güçle en kapsamlı, en cesur, en demokratik değişikliği gerçekleştirmek için kolları sıvayarak yola çıktıklarını ifade eden Aksu, şunları söyledi:

 

“Biz aslında anayasa değişikliği yoluna yeni çıkmadık. Bu iş hemen alel acele düşünülmeden yapılan bir iş değildir. 2007 seçimlerinden önce biz bu çalışmalara başladık. AK Parti’nin ikinci defa iktidarı devir almasından itibaren toplumsal uzlaşmayı önceleyerek anayasa değişikliği üzerinde çalışmaya başladık. Biz uzlaşmadan hiçbir zaman kaçmadık ve kaçmayız da. AK Partimizin 8 yılda Türkiye’ye yaptığı büyük işlerin altında uzlaşma kültürü vardır, milletle kurduğumuz gönül bağı vardır. Aynı uzlaşma kültürünü, aynı mutabakat kültürünü biz anayasa değişikliği süresince de çok samimi bir şekilde ortaya koyduk. Sivil toplumun, meslek kuruluşlarının, üniversitelerin, ilgili kurum ve kuruluşların, siyasi partilerin bu konuda ki her türlü çalışmalarını bu anayasa taslağını hazırlarken masaya yatırdık ve bunlardan istifade ettik. Tüm kesimlerle diyalog içerisinde olduk. Ama aynı uzlaşı gayretini diğer siyasi partilerden göremedik.”

 

Toplantıya; AK Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, AK Partili İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.