1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AKP’nin taktiği tutmadı...
AKP’nin taktiği tutmadı...

AKP’nin taktiği tutmadı...

Demokrat Parti Akyaka'da İktidara Kaybettirdi...

A+A-

AKP’li Belediye Meclis Üyelerinin, Demokrat Parti Akyaka Belediye Başkanı Hayrullah Bulut’u düşürmek için planlı bir şekilde istifa etmeleri üzerine yenilenen belediye meclisi seçimlerini, Demokrat Parti farklı bir şekilde kazandı.

 

Akyaka Belediyesi Meclis Üyesi seçimleri sonuçlandı. Demokrat Parti dokuz Belediye Meclis Üyesi'nden altısını alırken, Adalet ve Kalkınma Partisi üç meclis üyesinde kaldı.

 

Akyaka'da Meclis Üyesi seçimleri oldukça çekişmeli bir ortamda yapıldı. İktidar bütün imkânları seferber ederken, muhalefet ise boş durmadı. On iki partinin yarıştığı Akyaka'da galibiyet Demokrat Parti'nin oldu.

 

Demokrat Parti Kars İl Başkanı Turgut Oran ve yönetimi adeta Akyaka'da kamp kurarken, ilçe teşkilatı da kapı kapı dolaşıp oy istedi.

 

Akyaka'daki seçim çalışmalarını yöneten Başkan Turgut Oran, beklediğimiz bir zaferdi, diyerek, “hedefimiz dokuz meclis üyesinden dokuzunu almaktı ; ama olmadı. Teveccühlerinden dolayı, bütün Akyakalı hemşerilerimize partim ve teşkilatım adına teşekkür  ediyorum” dedi.

 

Demokrat Parti Kars İl Başkanı Turgut Oran sözlerini şöyle sürdürdü : “Seçimlerde Ak Parti'nin bütün imkânları seferber etmesine rağmen, oldukça kısıtlı bir bütçeyle Akyaka'da zafer kazandık. Demokrat Parti olarak Akyakalı hemşerilerimize hizmetlerin en iyisini ulaştıracağız. Akyaka'da bilim, doğruluk ve dürüstlükten yana tavrını koyan Demokrat Parti inanıyoruz ki genel seçimlerde de Kars'ta birinci parti olacaktır. Demokrat Parti'den yana oy kullanan veya kullanmayan bütün hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

 

AKP’nin taktiği tutmadı…

Demokrat Parti, seçimlerde hem oy oranını, hem de belediye meclis üyeliği sayısını arttırdı. Akyaka’da yapılan seçimlerde yüzde 42 oy alan Demokrat Parti, 9 üyeli, Belediye Meclisi’ndeki üye sayısını arttırarak 6 meclis üyeliği kazandı.

 

AKP zararlı çıktı

DP’li Belediye Başkanı’nı düşürmek için meclis üyelerini istifa ettiren AKP ise Demokrat Parti karşısında zararlı çıktı.

 

MHP kazanamadı...

Belediye Meclisi’nde 3 üyelik kazanan AKP’nin üye sayısı 4’den 3’e düştü. Seçimlere katılan MHP’li ve bağımsız adaylar ise belediye meclisine giremedi.

 

Gerçek anket sandıktır...

Kars’ın Akyaka ilçesindeki seçim sonuçlarını yorumlayan Demokrat Parti Seçim İşleri Başkanı Cenk Tunçsiper, gerçek kamuoyu yoklamasının sandıktan çıkan netice olduğunu belirtti ve “DP’nin yüzde 42 oyla seçim kazanması, önümüzdeki genel seçimlerde, TBMM’de yer alacağını net olarak göstermektedir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum