1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ak Parti’in Sürpriz Adayı Prof. Dr. Vedat Baran mı?
Ak Parti’in Sürpriz Adayı Prof. Dr. Vedat Baran mı?

Ak Parti’in Sürpriz Adayı Prof. Dr. Vedat Baran mı?

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 40 ilin belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından, gözler Kars’a çevrildi.

A+A-

Ak Parti Kars Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı merak konusu olurken, son günlerde siyaset kulislerinde dolaşan sürpriz isim ANDY-AR araştırma şirketinin seçim anketinde ortaya çıktı.

Ak Parti’de aday belirleme çalışmaları yapılırken, Kars’ta yaşayan insanların belediye adayları hakkındaki düşüncelerini içeren anketlerden, tebdil-i kıyafetle yapılan teftişlere kadar çok farklı yöntemler uygulandı. Son olarak ise Ak Parti Genel Merkezi tarafından telefon anketi yapıldı.

ANDY-AR araştırma şirketi tarafından yapılan “Kars’ta Belediye Başkanı Olarak Kimi Görmek İstersiniz” sorusu sorulurken, Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat eden isimlerin dışında Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Baran soruldu.

Prof. Dr. Vedat Baran’ın Ak Parti’ye aday adaylığı müracaatı olmadan isminin anketlerde ve kamuoyu araştırmalarında yer alması, Ak Parti’nin sürpriz adayının Prof. Dr. Vedat Baran olduğuna işaret edildi.

Ak Parti Siyaset Akademisi ve partinin kuruluşundan bugüne çeşitli organlarında görev yapan Prof. Dr. Vedat Baran, 2014 yılında Kars Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için resmi müracaat gerçekleştirmişti.

Kars halkı tarafından sevilen ve sayılan, dürüstlüğü, başarısı ve disiplinli idareciliği ile tanınan, yurt içi ve yurt dışında birçok ödüllü yayını bulunan Prof. Dr. Vedat Baran aynı zamanda Kafkas Üniversitesi’nin kuruluşunda önemli rol oynayan akademisyen olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

Şehircilik bilgisi ile ; Kars Kent Meclisi Komisyon Başkanlığı, Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Genel Sekreterliği gibi görevlerde bulunan Prof. Dr. Vedat Baran’ın Kars ile bütünleşmiş bir yapıya sahip olması kendisini farklı kılıyor. 

Ak Parti Genel Merkezi ve Ak Parti Kars İl Başkanlığı tarafından, Kars’ta Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı yönünde kesin ve net bir açıklama yapılmazken, resmi aday adayları dışında Prof. Dr. Vedat Baran’ın isminin anketlerde ve kamuoyu araştırmalarında yer alması “sürpriz aday” iddialarına dayanak oluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.