1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Av. Uğur Yeşilbağ : Hizmet İçin Varım
Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Av. Uğur Yeşilbağ : Hizmet İçin Varım

Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Av. Uğur Yeşilbağ : Hizmet İçin Varım

Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Av. Uğur Yeşilbağ, Kars’ı huzur, barış ve Kars’ın özgün mimarisini koruyarak, çağdaş, modern ve uygar kimlikli bir kent olarak bayındır edeceğime söz veriyorum, dedi.

A+A-

Yeşilbağ açıklamasında şu görüşlere yer verdi :

Hiç kimse o kadar akıldan yoksun olmamalıdır ki, savaşları kutsasın. Bu bağlamda Heredot'un "Barışta oğullar babalarını gömer, savaşta babalar oğullarını gömer" sözü, aslında hepimizin duyarlılık göstereceği anlam ve önemdedir. Şahsen, bu sözü en çokta bu süreçte ülkemizin birlik ve beraberliği adına ihtiyaç duyduğu bir söz olarak görüyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların, ülkemizin bekasını tehlikeye sokacak iç ve dış tehlikelerin farkında olan bir ailenin ferdi olarak, gerek şehrimizin, gerek ülkemizin barışı için elimden gelen mücadeleyi, geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da yapacağımın teminatı; dedemin 80 öncesi kardeşin kardeşi vurduğu dönemlerde, yasadışı örgütlerce vurularak, yaralı kurulduktan sonra, yine ülkemiz ve milletimiz için çalıştığının tüm Kars'lı hemşehrilerimce bilinmesidir.

Ben, yaşadığım kente huzur, barış ve Kars’ın özgün mimarisini koruyarak, çağdaş, modern ve uygar kimlikli bir kent olarak bayındır edeceğime söz verdiğim gibi, hiç bir Karslınında bundan şüphe etmeyeceğini biliyorum.  Haksızlığın olduğu her yerde, haklının yanında yer aldığımı, alacağımı hukukçu kimliğimle beyan ederim.  Siyasetten rant sağlamayı hiç düşünmedim. Kars’ın bilinen bir ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldim, yaptığım bütün işlerde başarılı olmamın nedeni ise, halkın bağrından yetişen biri olarak, halktan bağımı koparmayışımdandır. Bu yüzden  kentimizin başarısına da katkıda bulunabileceğimi düşünerek, bu yönde gelen talepleri de dikkate alarak böylesi anlamlı ve ulvi görevi almaya karar verdim. Sizlerin hak adalet ve güçlü Türkiye için yaptığınız bu zorlu mücadelede size katkı sunabileceğim için heyecanlı ve umutluyum. Daha önceki yıllarda bana böylesi bir ihtiyaç ve talep gelmediği için siyasette aktif olmayı düşünmüyordum. Ancak, içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde sessiz kalırsam, ileriki yıllarda tarih önünde vicdanen kendimi rahatsız hissedebileceğim endişesini taşıyorum. Bu anlamda,  Karsımızı içinde bulunduğumuz ekonomik zorluklarla dolu günlerde, genel bütçeyi de zorlamadan, sizlerin de onayıyla, üreteceğim projelerle hak ettiği yere getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

İran’a 2, Azerbaycan/Nahcivana 3 , Gürcistan’a 2, Rusya ve Ermenistan’a 3/4 saat uzaklıkta bir kentin, gelişmemesinin tek bir nedeni var; o da Kars sevdalısı bir belediye başkanının ve devlet adamlığı zihniyetinde olmaması olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki, yokluktan gelip, belediyenin kısıtlı imkanlarını kendi kişisel çıkarları için kullanmış belediye başkanlarına olan tepkim nedeniyle bu kararı aldım, Şehrimizi, içinde yaşayan tüm nüfusun mutlu ve huzurlu olacağı bir anlayışla ve sizlerin tecrübelerine kulak vererek yönetmeye talibim, Buram buram tarih, kültür, doğa ve inanç kokan bu kenti, sizlerin de desteğiyle yönetmeye talibim, aday olursam ailem Karslılar, evim ise makamım olacak, evimde nasıl temiz ve titizsem, kentimizde de aynı hassasiyetle çalışacağım. Sağlık, hayvan hakları ve doğaya sahip çıkacağım, şehrimizi kendi gelirleriyle ayakta durabilecek hale getirmek gerektiği  inancıyla, doğa, kültür ve inanç turizmine büyük önem vereceğim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.