1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 2018 - 2023 Stratejik Planı İlgi Bekliyor
2018 - 2023 Stratejik Planı İlgi Bekliyor

2018 - 2023 Stratejik Planı İlgi Bekliyor

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay’ın hazırladığı 2018 - 2023 Stratejik Planı ilgi görüyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Söz konusu eylem planının son yıllarda dünyada ve ülkemizde kamu yönetimi alanında yaşanan değişiklikler, siyasal, yönetsel, ekonomik ve kültürel gelişmelerin; kamuda stratejik planlama, performans esaslı bütçeleme, orta vadeli harcama planlaması, mali saydamlık, hesap verebilirlik gibi ilke ve kavramları ön plana çıkarmış olması nedeniyle hazırlandığına dikkat çekildi.

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay tarafından hazırlanarak Kars Valiliğince onaylanan 2018 - 2023 Stratejik Planda, kamu hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi, kaynak kullanımında etkinlik, verimlilik sağlanması, siyasal ve yönetsel hesap verebilme ile mali saydamlığın geliştirilmesine yönelik uygulamaların hız kazanmış olduğuna vurgu yapıldı.

Stratejik Eylem Planının hazırlanması ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede ayrıca: Merkezden yönetimi esas alan geleneksel bütçe anlayışından, yetki ve sorumluluk dağıtımı ile kaynakların yerinden yönetimini esas alan mali yönetim ve performans esaslı bütçeleme anlayışı hâkim olmuştur. Bu anlayış doğrultusunda, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 10.12.2003 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek 24.12.2003 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış, Kanunun 81. maddesindeki bazı maddeleri ile ilgili olarak yer verilen istisnalar dışında 01.01.2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, kurumların stratejik amaçlarını, başta 10. Kalkınma Planı’nın temel gelişme eksenleri ve temel referans kaynaklarının genel amaç ve hedefleriyle ilişkilendirilerek ifade etmelerini gerektirmektedir. Ayrıca, aynı düzenleme, kurumların stratejik amaçlara ulaşmak üzere belirledikleri stratejik hedef ve faaliyetleri için talep ettikleri kaynakların performans göstergeleri ile bağlantısının gösterildiği bir program çerçevesinde kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir.

Stratejik planlama, bulunduğumuz nokta ile ulaşmayı arzu ettiğimiz durum arasındaki yolu tarif etmektedir. Stratejik plan, bütçenin stratejik planda ortaya konulan amaç ve hedefleri ifade edecek şekilde hazırlanmasına rehberlik etmekte, kaynak tahsisinin önceliklere dayandırılması ve hesap verme sorumluluğunun uygulama araçlarını da içermektedir.” Şeklinde ifadeler kullanıldı.

2018 - 2023 STRATEJİK PLANININ AYRINTILARI

Kültür ve Turizm İl Müdürü tarafından hazırlanan 2018 - 2023 Stratejik Planı ve Stratejik plan hazırlama süreci ve uygulama esasları ve ayrıntıları ise şu şekilde sıraladı.

“Yasal dayanak, stratejik planlama organizasyon yapısı, Stratejik Planlama, Toplantılar ve Karar Alma Süreçleri, Hazırlık Programı ve Takvim, Stratejik Plan Çalışma Programı ve Çalışma Takvimi, Stratejik Plan Metninin Tamamlanması, Kars iline genel bakış, tarihçe, Ekonomik Yapı, Coğrafi Konum, İklim ve Bitki Örtüsü, Nüfus ve İlçeler, Yıllık Nüfus Artış Hızı, Kars Müzesi, Kars Müze Müdürlüğü Sorumluluğundaki Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı İllerindeki Yüzey Araştırmaları, Kars Müzesi Sorumluluğunda Bulunan İllerde Yer Alan Müze Statüsündeki Birimler, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi (Kanlı Tabya), Kazım Karabekir Paşa vagonu, arkeolojik kazılar, Ani Arkeolojik Alanı kazısı, Kars İl Halk Kütüphanesi, 2015-2017 Yılları Arasında Kars İl Halk Kütüphanesi Tarafından Yapılan Kültürel Faaliyetler, Turizm Çeşitliliği İle Kars, Tarihi Eserler, kaleler, Tabyalar, Hamamlar, Köprüler, Camiler, Kiliseler, Baltık Mimari Yapıları, Osmanlı Dönemi Sivil Mimarlık Yapıları, ani arkeolojik alanı, kış turizmi, eko turizm, dağ turizmi, av turizmi, gastronomi turizmi, inanç turizmi, hüzün turizmi, Kars ili somut olmayan kültürel mirası, Kars ili kültür ve turizm istatistiği, gzft ( swot) analizi, güçlü yönler, zayıf yönler, misyon, vizyon, stratejik amaçlar, hedefler ve performans kriterleri”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.