1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan'a Ülkemizi ve Karsımızı Gururlandıran Ödül
Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan'a Ülkemizi ve Karsımızı Gururlandıran Ödül

Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan'a Ülkemizi ve Karsımızı Gururlandıran Ödül

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan, Ülkemize ve Kars’a büyük gurur yaşatarak, dünyaca ünlü uluslararası eğitim ve teknoloji vakfı tarafından ödüle layık görüldü.

A+A-

Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan, kalp ve damar cerrahisi alanında “EXCELLENCE’in Cardiovascular Surgery” alanında ödüle layık görüldü.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki başarılı ameliyatları ile de dikkat çeken, Prof. Dr. Doğan’ın Nisan ayı içerisinde düzenlenecek tören ile ödülünü alması bekleniyor.

Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan’ın almış olduğu ödül hakkında ;

Venus Bilimsel Araştırmaları Ödüllendirme Vakfı, Uluslararası Bilim Adamlarının “Araştırma Ödülleri’’ adı altında her yılın Kasım / Aralık ayı içinde tüm sağlık bilimleri araştırmacılarının bağımsız bir kurulca ele alınarak ödüllendirdiği bir kurumsal yapıdır.

Tıp alanında yeni buluşlara ve araştırmalara imza atan bilim adamlarının research ve teknolojik araştırma programları ele alınarak ilgili yılda bilimsel araştırmalarıyla sağlık bilimine yön veren dünyanın seçkin bilim adamlarının araştırmaları seçkin bir bilim kurulunca değerlendirilmekte ve kazananlara ödüllerini veren ve bu dünya bilimine ışık tutulması için bilim adamlarını da destekleyen bir vakıftır.

Araştırmalar bir bilimsel toplantıda (meeting) yıllık olarak bilim komitesine sunulmaktadır. Venüs Uluslararası Vakfı İleri Araştırma ve Tasarım (KART) (VIF'ye) Merkezi tarafından yıllar önce tesis edilmiş ve bilimsel şema “Güven Kurulu’’ tarafından yönetilmektedir. Önemli bilimsel kriterler, standartlar ve yönetmelikler uzman ve bağımsız bir komite tarafından tüm bilimsel esaslar göz önünde bulundurularak yapılır. Bütün Kriterler, Standartlar, ve Yönetmelikler “Vision Kurulu’’ tarafından yönetilir. Uzman Komitesi ilgili bilim dalında yaratıcı zihinleri kutlamak için bir Misyon edinmiştir.

Bilimde sorgulanan alanlarla ilgili çözümler bulan ve “Ustalık” gerektiren bilimsel araştırmalara yapılan “Yüksek Nitelikli Atıflar’’ ödül programının esaslarını oluşturmaktadır. Özellikle Tıpta “Tedavi edici yeni yöntemler geliştiren bilim insanları öncelikli olarak tanımlanmaktadır. Geçen yıl İngiltere, İsviçre, Avustralya, Umman, Bahreyn, Ürdün, Japonya, Malezya, BAE, Katar, Suudi Arabistan, Hindistan ve Bangladeş'ten 133 delegenin (10 ülkeyi temsil eden) katıldığı ödül buluşması gerçekleştirilmiştir. Bu yıl katılımcı sayısının 1800 olacağı tahmin edilmektedir. Buna ilaveten 77 konuşmacı, 20’nin üzerinde onursal konuk olacağı tahmin edilmektedir. Bilim Ödülleri Seremonisi:

VENUS uluslararası bilimsel araştırma ödüllerinin içeriği (Venus International Research Awards); Ödül sertifikası, Bronz Madalya ve Mansiyon’dan oluşmaktadır. Vakıf, 27-65 yaş arasındaki araştırma veya akademik kurumlarında “sürekli ve düzenli olarak’’ bilim üreten Tarım Bilimleri, Mühendislik, sağlık ve Tıp Bilimleri, Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler, yönetim ve Veterinerlik Bilimleri disiplini üzerinde çalışan ve alanlarında yeni buluş ve bilime ciddi katkıları olan seçkin bilim adamlarını aday olarak kabul etmektedir.

Geçtiğimiz yıl Professor Steve Taylor, (Northumbria University, England), Dr. B. Kartika (International Islamic University Malaysia), Dr. J. Francis Borgio, Dr. Bhupinder Singh (Physiological & molecular basis of micronutrient deficiency & metal toxicity tolerance in crop plants: Challenges & opportunities) bu ödüle layık görülen önemli bilim insanlarıdır.

1-221.jpg2-214.jpg3-181.jpg4-112.jpg5-012.jpg6-010.jpg7-008.jpg8-007.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.