1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 11 Ay 20 Gün Hapis Yatacak
11 Ay 20 Gün Hapis Yatacak

11 Ay 20 Gün Hapis Yatacak

Yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında açılan davada kendisine verilen "500 fidan dikme ve ağaçlara bakma" cezasının gereğini yerine getirmediği gerekçesiyle Kars eski Milletvekili Mahmut Alınak'a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

A+A-

DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak hakkında daha önce yaptığı konuşmalar ve düzenlediği etkinlikler nedeniyle Kars 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren davada mahkeme, daha önce verilen "500 fidan dikme ve ağaçlara bekçilik etme" cezasının gereğini yerine getirmediği gerekçesiyle Alınak'a 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

 

Yaşadıklarının siyasal inançları yüzünden cefa çekenlerin yanında incir çekirdeğini bile doldurmadığını belirten Mahmut Alınak, "Her sözümün suç kabul edildiği bu tuzaklar rejiminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'zerrece utanma varsa', dediğim için bana geçen yıl 500 ağaç dikme ve ağaçlara 4 ay bakma cezası verilmişti. Bu ağaçlara 4 ay bekçilik yapacaktım. Ama ben bu cezayı alçaltıcı ve onur kırıcı buldum. Bu nedenle Victor Hugo'nun Sefiller romanındaki kürek mahkumu Jean Val Jan olmak istemedim ve bu onur kırıcı ceza yerine hapse girmeyi tercih ettim. Mahkeme de 'duruşmadaki sivil direncimi, pişmanlığımın gözlenmemesi, sabıkalı- olumsuz kişiliğimi, daha öncesinde kasıtlı suçtan aldığım bir çok mahkumiyeti, suçu işledikten sonra yargılama sürecinde pişmanlığımın gözlemlenmemesi dolayısıyla tekrar suç işlemeyeceğim konusunda olumlu kanaat oluşmaması' gerekçesiyle beni 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırdı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler