1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yılanlar ve Güvercinler Sonbaharda
Yılanlar ve Güvercinler Sonbaharda

Yılanlar ve Güvercinler Sonbaharda

Canon EOS 5D Mark II ile çekilen ilk Türk sinema filmi olan Yılanlar ve Güvercinler Sonbaharda vizyonda…

A+A-

Yapımcılığını Ceteris Paribus'un üstlendiği Yılanlar ve Güvercinler'in zorlu çekim dönemi tamamlandı. Dram türündeki film Türk sineması için bir ilke imza atılarak Canon EOS 5D Mark II ile çekildi.

 

Mayıs ayında Kars dağlarında kar fırtınası ve tipi gibi zor şartlarda çekimlerine başlanan filmin çekimlerine daha sonra sırasıyla Şanlıurfa Siverek ve İstanbul'da devam edildi. Senaryosunu Ceteris Paribus'un kurucu ortağı ve yaratıcı yönetmeni olan Giray Besen'in yazdığı film yine Giray Besen'in yönetmenliğinde çekildi.

 

Kendi halinde yaşayan idealist bir köy öğretmeni olan Halim'in (Levent Can) görev yaptığı güneydoğu köyüne hakim aşiret reisi Serpen Ağa'nın (Süleyman Karadağ) oğlu Dündar (Umut Beşkırma) ile yaşadığı bir tartışma sonucunda köydeki hayatının alt üst olması sonucunda gelişen trajik olayların anlatıldığı filmde Ali Çakalgöz, "Uçurtmayı Vurmasınlar" isimli sinema filminden tanıdığımız Ozan Bilen ve genç kuşak oyunculardan Ceyhun Erden, Nilay Erdönmez ile Nur Aydın da rol alıyor.

 

Sonbaharda gösterime girecek film hakkında her türlü detaylı bilgi www.facebook.com/yilanlarveguvercinler adresinden alınabilir. Ayrıca yakında www.yilanlarveguvercinler.com da yayında olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.