1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahipleri Restore Ettirebilecek
Sahipleri Restore Ettirebilecek

Sahipleri Restore Ettirebilecek

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, tarihi yapısı bulunan mülk sahiplerinin kendilerine müracaat etmeleri durumunda onarım izni verebileceklerini söyledi.

A+A-

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, 5225 Sayılı Kültürel Mirasın Korunması Kanunu gereği Kars'ta tescilli binaların bazılarının restore edildiğini bildirdi. Konuyla ilgili kendilerine 64 başvuru yapıldığını belirten Doğanay, ödenek başvurularının 2009–2010 yılı içerisinde 8 tanesinin kabul edildiğini ifade etti.

 

Bu sene Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, tescilli bina mülk sahiplerinin evini restore edeceklerini de vurgulayan Doğanay, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından restorasyon kredisi adı altında restorasyon parası verildiğini vurguladı.

 

Kars halkının bu konuyu çok fazla bildiğine inanmadığını da kaydeden Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, "Karsımız tescilli binaların ve tarihi binalarının çok olduğu kültür turizminin yaygın olduğu bir şehir. Tarihi bina sayısı fazla, bunların çoğu da şahıs malı. Bu şahıslar restore edecekleri binaları, önce kendileri restorasyon projelerini çizdirerek Bölge Koruma Kurulu'na onaylatmalı. Daha sonra TOKİ'ye şahsen başvurarak 10 yılda geri ödenmek şartıyla 80 bin TL'ye kadar restorasyon yardımı alabilirler." dedi.

 

"2010 YILI BAŞVURULARI BİTTİ"

 

2010 yılı başvurularının bittiği hatırlatan Doğanay, "Sayın Valimiz Ahmet Kara bana hakikaten ciddi olan, restorasyon yapmak isteyen mülk sahiplerinin restorasyon projelerini yaptıktan sonra TOKİ'ye başvurarak kendisinden yardım istemeleri halinde yardımcı olacağını söyledi. Restorasyon yaptırmak isteyenler bizlere başvurarak yardım alsınlar. Restorasyon ödeneğinden bunlardan faydalanmak isteyenlere bizim müdürlüğümüzün kapısı açıktır. Her zaman gelebilirler, bizler de danışmanlık yapmak zorundayız. Kendimizi o zorunluluk içerisinde hissediyoruz. Projeleri kabul edilen 8 evin ödenekleri çıktı. Önümüzdeki hafta içerisinde restorasyonlarına başlanacak. Böylelikte tarihi binalarımıza gözümüz gibi bakacağız. Tarihini bilmeyen bir millet geleceğe ışık tutamaz." diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.