1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde oluşturulan 20 hasta kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hizmete başladı.

A+A-

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde; solunum sıkıntısı olan, yüksek riskli, prematüre, doğum ağırlığı az veya fazla olan, anne karnında gelişmemiş ya da mekonyum yutmuş, yenidoğan sarılığı olan, doğumsal anomanisi olan, sepsis, ağır ameliyat geçirmiş yenidoğan bebek hastalar kabul edilecek. Hastanın servise kabulünden itibaren her türlü takip, tedavi ve bakım hizmetleri, 8 uzman doktor, bir sorumlu hemşire, 8 deneyimli hemşireden oluşan ünitemiz çalışanları tarafından yürütülüyor ve hastanın sağlıklı şekilde taburcu edilmesi hedefleniyor.

 

Kars Sağlık İl Müdürü Dr. Fahri Sevinç, bebek ölüm oranlarını ve diğer illere sevkleri büyük ölçüde azaltacak olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ni açmanın gurur verici bir durum olduğunu belirterek, “Eskiden bebeklerimizi çeşitli imkânsızlıklar nedeniyle başka illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Ancak yeni kurulan Yoğun Bakım Ünitesi sayesinde artık böyle bir sorun yaşanmayacak. Hepimizin dileği bebeklerimizin zamanında ve sağlıklı olarak dünyaya gelmesi ama her türlü duruma hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biz bu sorunları bertaraf etmek adına Sağlık Bakanlığı ile sürekli işbirliği içinde, gerek doğum odasında çalışan personelin eğitimi, gerekse teknik yapılandırmalarla bebeklerimizin hayata tutunması için en iyi koşulları oluşturmaya çalışıyoruz. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile amacımız, dünyaya gözlerini erken açan ya da zamanında doğmasına rağmen başta solunum sıkıntısı çeken rahatsız bebeklerimizin hastalıklarına hemen müdahale edebilecek şekilde hizmet verebilmek. Bu anlamda ilimizde eksikliğini hissettiğimiz bir hizmeti hayata geçirmek bizi çok sevindiriyor.” dedi.

 

Bebek ölüm hızının, gerçekleştirilen sağlık hizmetlerine son derece duyarlı ve bu hizmetlerle ters bir orantı içinde olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Sevinç, “Sağlık hizmetleri ne kadar iyi ve kaliteli hale getirilirse, personel ne kadar eğitimli, donanımlı olursa, bebek ölümleri de bu oranda daha az olur. Bizim de bu anlamda öncelikli hedefimiz, toplumun en önemli sağlık ve gelişmişlik göstergelerinden biri olan bebek ölümlerini her ne sebepten olursa olsun en aza indirgemek. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz sayesinde artık bebeklerimizi çevre illere sevk etmek zorunda kalmıyoruz. Hatta şuanda ünitemize diğer illerden de hasta geliyor.” şeklinde konuştu.

 

Kars’ta sadece Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bulunan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, 15 kuvöz, 3 transport kuvözü, 5 açık yatak, biri yoğun olmak üzere 8 fototerapi cihazı, 3 satürasyon cihazı, 3 ventilatör, 9 oksijen tüpü, bir müdahale masası ve 2 monitör ile bebeklere yaşamsal destek, tedavi ve bakım sağlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.