1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Başkonsolos Görevde
Yeni Başkonsolos Görevde

Yeni Başkonsolos Görevde

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu görevine atanan Ayhan Süleymanov, Kars’a gelerek görevine başladı.

A+A-

Serhat şehri Kars’ta görev yapacak olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkonsolos Süleymanov, Kars’a gelir gelmez ilk olarak Azerbaycan’ın merhum milli lideri, Türk tarihinin büyük oğlu Haydar Aliyev büstünü ziyaret etti.

 

Haydar Aliyev’in hayranlık doğuracak derecede ülke ve dünya çapında tanınmış bir lider ve devlet adamı olduğunun altını çizen Süleymanov, muhterem Kars halkının, büyük lider Haydar Aliyev'e karşı olan muhabbetine, sevgisine ve saygısına da şahit olduğunu söyledi.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Türkiye ve Azerbaycan birbirine gönülden bağlı iki kardeş ülkedir. Ulu önder Atatürk ; “Azerbaycan'ın kederi bizim kederimiz, sevinci bizim sevincimizdir” demiştir, Haydar Aliyev de bu sözü teyit ederek  : “Bizler iki devlet, bir milletiz” sözünü vurgulamıştır. Bu anlamda bizler de Ulu önder Haydar Aliyev ve Atatürk’ün çizdiği yolda, Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin her alanda daha da geliştirilmesi için elimizden geleni eksik etmeyeceğiz, dedi.

 

Başkonsolos Ayhan Süleymanov, bütün Karslılara kapısının açık olduğunu vurguladı.

 

Ayhan Süleymanov Kimdir :

 

1974 yılında Nahçıvan’da dünyaya gelen Ayhan Süleymanov, 1991 yılında Nahçıvan Hüseyin Cavid Ortaokulu’nu bitirdi. 1996 yılında önce Bakü Sosyal Bilimler ve Politika Fakültesinden daha sonra ise Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Azerbaycan Devlet İdarecilik Akademisi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 1997 – 2000 yılları arasında Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde çalıştı. 2000-2005 yılları arasında Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Nahçıvan İdaresi’nin Başkanlığını yaptı. 2005 yılında ise İran’ın Tebriz Başkonsolosluğu’na atandı. Beş yıl Tebriz’de başkonsolosluk yapan Süleymanov, dün Kars’a gelerek Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu görevine başladı.

 

Ayhan Süleymanov evli, bir ve beş yaşında iki kız çocuğu babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.