1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Karslı Esnaf Tükendi
Karslı Esnaf Tükendi

Karslı Esnaf Tükendi

Kars Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Burhan Beytut, küçük esnaf bitiyor, dedi.

A+A-

Kars Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Burhan Beytut, küçük esnafın bitme noktasına geldiğini belirterek, bahar sezonunda da istediğimiz canlılığı bir türlü yaşayamıyoruz. Küçük esnaf önemli sorunlar yaşıyor. Durgunluğu en çok küçük esnaf hissediyor. Beş ayda yüze yakın iş yerinin kapanması da bunun en büyük göstergesidir" dedi.  

 

Kars Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Burhan Beytut, küçük esnafın bitme noktasında olduğunu belirterek, son aylarda iflas ve işyeri kapanmalarının önemli oranda arttığını açıkladı.

 

BÜYÜKALIŞVERİŞ MERKEZLERİ KÜÇÜK ESNAFIN SORUNU

 

Küçük esnafın özellikle büyük alışveriş merkezlerinden dolayı rekabet gücünün kalmadığını belirten Beytut: "Büyük alışveriş merkezlerinin açılmasından dolayı önemli sorunlar yaşıyoruz. Marketler yasası konusunda da istediğimiz gelişmeler yaşanmadı. Küçük esnafın rekabet gücü kalmamıştır. Birçok küçük esnaf kapanma yoluna gitmiş, kapısına kilit vurmuştur" dedi.

 

İŞYERİ KAPANMALARI ARTIYOR

 

Ticari anlamda zor geçen kış şartlarının işyerlerini olumsuz etkilediğin belirten Beytut, "Birçok işletme kapısına kilit vurdu. Artık mahalle bakkalları nostalji oldu. Bunun yanında küçük sermayeli esnafta önemli sorunlar yaşıyor. Kars'ta ekonominin düzelmesi için ciddi çözüm önerileri ortaya atılmalı, küçük esnafın feveranı duyulmalıdır. Göç ve işsizliğin en önemli sebebi, küçük esnafın bitme noktasına gelmesinden kaynaklanmaktadır. Küçük esnaf bitme noktasına geldiği için kent ekonomisinde ciddi tıkanıklıklarda oluşmaya devam edecektir" dedi.

 

TEŞVİKYASASI KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI OLUNMALI

 

Teşvik yasası konusunda kenti yönetenlerin duyarlı olmasının önemine de değinen Beytut, "Kars'ta teşvik yasasının sona ermesi nedeniyle birçok işletme önemli sorunlar yaşamaya devam edecektir. Sorunla ilgili duyarlı olunmalıdır. Kentin açmazlarının aşılması desteklemelerle mümkündür. Önemli olan sanayicinin değil küçük esnafın desteklenmesidir. Bu anlamda girişimde bulunacağız, dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.