1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Veysel Tipioğlu, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevine seçildi
Veysel Tipioğlu, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevine seçildi

Veysel Tipioğlu, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevine seçildi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Karslı hemşehrimiz Veysel Tipioğlu, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevine seçildi.

A+A-

TBMM’de komisyon başkanları belli oldu. Birçok eski bakan ilgili komisyonun başına gelirken Karslı hemşehrimiz Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu da Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı seçildi.

Tipioğlu, “Rabbim utandırmasın. Elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi.

MECLİSİN EN ÖZEL KOMİSYONU

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, 17 Nisan 2014’te 6532 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca kuruldu. Komisyon, söz konusu Kanun ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ve denetim görevini haiz bir ihtisas komisyonu; üye sayısı ise on yedi.

Komisyon, Cumhurbaşkanlığınca; MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve MASAK Başkanlığı tarafından yürütülen güvenlik ve istihbari faaliyetlere ilişkin olarak hazırlanan yıllık raporlar üzerine hazırlanan ve mart ayında Komisyona sunulan yıllık rapor hakkında, doksan gün içinde inceleme ve görüşmelerini tamamlayarak TBMM Başkanlığına sunulmak üzere bir rapor hazırlıyor. Meclis’te çalışmaları en özel olan bu komisyon millî güvenliğe ilişkin konularda görüş ve öneriler sunmak ve kanunda belirtilen diğer işleri yapmakla görevli.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.