1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kars’ta Gelecek Var” projesi başvuruları başladı
“Kars’ta Gelecek Var” projesi başvuruları başladı

“Kars’ta Gelecek Var” projesi başvuruları başladı

İNGEV tarafından hayata geçirilen “Kars’ta Gelecek Var” projesi başvuruları başladı.

A+A-

Projenin Amacı:

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle İNGEV tarafından hayata geçirilen “Kars’ta Gelecek Var” projesi, Kars ilinde ve özellikle kırsal bölgelerde ikamet eden gençlerin yüksek katma değerli süt ürünleri üretimi ve gıda girişimciliği eğitimleri yanı sıra bu eğitimleri tamamlayan ve iş planları başarılı olarak değerlendirilen gençlere ayni hibelerin verilmesiyle geçim kaynaklarına ulaşmaları hedeflenmektedir.

Kimler Başvurabilir:

Kars ilinde ikamet eden 18-35 yaş arası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir.

Proje Faaliyetleri:

Proje kapsamında katma değerli süt ürünleri üretmeye yönelik 3 ayrı başlıkta toplam 90 yararlanıcıya eğitimler verilecektir. “Temel Peynircilik”, “Gravyer Ustalığı”, “Peynir Olgunlaştırma Yöntemleri” eğitimleri 10 temmuz – 3 ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Eğitimlerin teorik kısımları Kars Gençlik Merkezinde, uygulamaya yönelik kısımları ise özel sektöre ait mandıralarda verilecektir. Eğitimlere başvurmak için tıklayın.

Gıda girişimciliği eğitimleri Kars Gençlik Merkezinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Temmuz’un 3’üncü haftası başlayacak eğitimler Ağustos ayında tamamlanacaktır. Toplam 3 ayrı sınıfta gerçekleştirilecek eğitimler için başvurular Temmuz ayında açıklacak ve www.karstagelecekvar.org adresinden başvurular alınacaktır. Katma değerli süt ürünleri eğitimine katılan adaylar ek olarak gıda girişimciliği eğitimine de başvuru yapabilirler. Ancak gıda girişimciliği eğitimine başvuru yapmak için katma değerli süt ürünleri eğitimine katılma şartı aranmamaktadır.

Hibe Süreci:

Katma değerli süt ürünleri ve gıda girişimciliği eğitimlerinin tamamlanmasından sonra bu eğitimlerden en az birine katılım göstermiş yararlancılardan Eylül 2023 içerisinde kendilerine iletilecek şablonda iş fikirlerini hazırlamaları istenecektir. İş fikrini eksiksiz olarak belirtilecek tarihe kadar doldurarak ileten yararlanıcılar arasında 15 tanesi, uzmanlardan oluşacak bir komite tarafından yapılacak inceleme sonucunda 65.000 TL’ye kadar ayni hibe desteği ile ödüllendirilecektir.

Ulaşım ve Konaklama:

Kars ilinde merkeze uzak bölgelerde ikamet eden ya da Gençlik Merkezi'ne ulaşım ihtiyacı olabilecek yararlanıcılar için eğitime kabul edilmeleri durumda eğitim günlerinde ulaşım ve konaklama imkanı sunulacaktır. Yararlanıcıların eğitime kabullerinin ardından kendileriyle iletişime geçilerek süreç yürütülecektir.

Detaylı bilgi için tıklayınız : https://karstagelecekvar.org/

adsiz-011.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.