1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Valilik Kent Konseyi Binasını Restore Ediyor
Valilik Kent Konseyi Binasını Restore Ediyor

Valilik Kent Konseyi Binasını Restore Ediyor

Kent Konseyi binası kültür ve sanat evi olarak restore ediliyor...

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Kars Valisi Rahmi Doğan, restorasyonu ve güçlendirmesi devam eden Kent Konseyi binasında incelemede bulundu.

Önceki yıllara kadar Kars Belediyesi bünyesinde Kent Konseyi olarak kullanılan hazineye ait tarihi bina, Kars Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde Kültür ve sanat evi olarak restore ediliyor.

Vali Rahmi Doğan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 630 bin TL bedel ile finanse edilerek restore edilen bina inşaatında incelemede bulundu. İncelemelerin ardından yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Rahmi Doğan, Kent Konseyi binasının restorasyonunun tamamlanmasının ardından kültür ve sanat evi olarak kullanılacağını söyledi.

15 Eylül 2017 tarihinde başlanılan restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 12 Temmuz 2018 tarihinde tamamlanacağını belirten Vali Doğan, tarihi binanın Kars’a kültür ve sanat alanında hizmet sunacağını söyledi.

Bina içerinde taşıyıcı görevi olmayan duvarların kaldırılması kullanım alanının daha fazla olması için yüklenici firma yetkililerine talimat veren Vali Doğan, restorasyonu tamamlandığında bina içerisinde çeşitli sergilerin açılacağı, atölye çalışmalarının yapılacağı gibi çeşitli kültür ve tanıtım faaliyetlerinin de icra edileceğini açıkladı.

Bina içerisinde neğ, saz, fotoğraf, ebru ve benzeri kültür sanat dallarında kursların düzenleneceğini de açıklayan Vali Doğan, Kars’ta birçok tarihi binanın restore edilerek kültür turizmine kazandırılmakta olduğunu bildirdi.

Faik Bey Caddesi üzerinde bulunun iki katlı olarak inşa edilen tecilli taşınmaz, 1998 yılına kadar Alexander Şurik Makayep’in evi olarak kullanıldı ve bina sahibinin ölümünden sonra hazine mülkiyetine geçirildi. 2005 yılında Kars Belediyesinin kullanımına tahsis edilen binan daha önce restorasyonu tamamlandıktan sonra Kadın Sığınma Evi ve Kars Kent Konseyi olarak hizmet verdi. Düzgün kesme bazalt taştan yapılan taşınmazın arka cephesinde birde ahşap balkonu bulunmaktadır. Bina Baltık Mimarisi tarzında yapılmış olup dış cephesi rölyefler ve kartuşlarla süslenmiştir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.