1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali’den Oluklu’ya Çıkartma
Vali’den Oluklu’ya Çıkartma

Vali’den Oluklu’ya Çıkartma

Kars Valisi Ahmet Kara, Kağızman'a bağlı Oluklu köyünde incelemelerde bulundu.

A+A-

Oluklu köyü sakinleri önceki gün traktörleriyle Hükümet Konağı önüne gelerek sularının akmadığını ve su borularının kırıldığını söyleyerek eylem yapmışlardı.

 

Vali Ahmet Kara, Oluklu köyüne giderek incelemelerde bulundu. Vali Kara, Oluklu köyüne Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar, Defterdar Hanifi Erarslan, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gün ve birçok daire amiriyle birlikte Oluklu köyüne adeta çıkarma yaptı.

 

Oluklu Köyü Muhtarı Mehmet Yıldırım ve köylüler Vali Ahmet Kara'yı köy girişinde karşıladılar. Vali Kara'ya köylüler şeker ikramında bulundu.

 

Köylülerle birlikte köy içerisine hareket eden vali ve beraberindekilere köylüler sevgi gösterisinde bulundular. Vali Kara'nın aracına çiçek attılar.

 

Köylülerle birlikte köy okuluna geçen Vali Ahmet Kara'yı okul müdiresi Çiğdem Çam ve öğretmenler karşıladı.

 

"BİZ DE ONLARIN AYAKLARINA GİDELİM"

 

Vali Ahmet Kara, traktörlü eylem yaparak su sorunlarını dile getiren köylülere valilik makamında köye geleceklerine dair söz verdiklerini söyledi.

 

Vali Kara, "Oluklu köyüne devlet sözü verdik ve köye geldik. Geleceğiz de tabii her zaman da verdiğimiz sözü tutarız. Bu bizim hem geleneğimizde vardır hem de benim şahsi olarak verdiğim sözdü ve sözümüzü tutarak köye geldik. Oluklu köyü büyük bir köyümüz, biz köyün susuz kalmasını arzu etmeyiz. Tümden susuz değil köyümüz, ama bir mağduriyetleri söz konusu suları kısılıyor. O nedenle de dün su ile bütün isteklerini yerine getirmemize rağmen traktörleriyle Kars'a geldiler, bizi çok duygulandırdılar, üzdüler, biraz onun için bugün dedik biz de onların ayaklarına gidelim, bir bakıma iadeyi ziyaret oldu. Biz dedik böyle de gelinebilir sadece traktörlerle değil. Şimdi inşallah köylerinin sorunlarını konuşacağız. Okulumuzda ne var ne yok, suyumuzda ne var ne yok, yol gördüğünüz gibi köyün giriş yolu fevkalade güzel. Huzurda olsun ki her şey daha güzel olsun" dedi.

 

Vali Kara, köylülerle bir süre sohbet etti. Köylülere nasihatte bulunan Kara, devlet olarak her türlü sorunlarında yanlarında olduklarını ifade etti. Köyün sorunları köy muhtarı Mehmet Yıldırım ve köylülerden dinleyen Kara, notlar tuttu. Yaklaşık iki saat süren ziyarette köyün bütün sorunlarını köylülerden dinleyen Kara, kısa sürede bu sorunların giderileceği sözünü verdi.

 

Daha sonra köylülerle vedalaşan Kara, Oluklu köyünden ayrılarak il merkezine hareket etti.

 

KADINLARIN SU FERYADI

 

Kağızman'a bağlı 320 haneli ve 200 nüfuslu Oluklu köyünde bulunan bütün köy çeşmeleri kurumuş vaziyette. Akmayan köy çeşmelerinin başına yığılan köylü kadınlar, "Köy viran olmuş, 2 senedir biz su yüzü görmedik. Bizim adamlarımız gidip orada dövülüp geliyor. Çocuklarımızın boynundaki kire bakın. Çocukların başına bit dolmuş bit. Ne olur sesimiz duysunlar bir an evvel köy su getirsinler" diye konuştu.

 

Oluklu köyünün suyu yaklaşık 2 yıla yakın süredir akmıyor. Özel İdare'ye bağlı ekiplerinin su borularını değiştirmek için bölgede çalışmalar yaptığı kaydedildi. Köyün kısa sürede suya kavuşması bekleniyor. Oluklu köyü ihtiyar heyeti ile Yukarı Damlapınar köyü ihtiyar heyeti Vali Ahmet Kara'nın da katılacağı bir toplantıda bir araya gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.