1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylülerin Su Savaşı
Köylülerin Su Savaşı

Köylülerin Su Savaşı

Komşu köylerine su vermemek için ayaklandılar.

A+A-

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yukarı Damlapınar köyünde yaşanan su problemi köylüleri canından bezdirdi. Komşu köy ile aralarındaki ihtilaf nedeniyle su alamayan köylüler ilginç bir eyleme imza attılar. Ellerindeki sopalarla Kırkgözeler bölgesine yürüyen köylüler Vali Ahmet Kara'nın su sorununu tek taraflı çözdüğünü öne sürerek uygulamaya tepki gösterdiler.

 

İş makineleriyle Yukarı Damlapınar köyüne gelen Oluklu köylüleri burada köylüler tarafından engellendi. Yukarı Damlapınar köylüleri erkeklerinin yanı sıra kadınları da ellerine aldıkları değneklerle su kaynağına doğru yürüdüler.

 

Köy halkından Bahattin Yıldırım, "Vali bizim suyumuzu tek taraflı yapıyor. Oluklu köyüne veriyor. Adamlar bizim hududumuza 20 kilometre girmiş benim suyumu cebren götürüyorlar. Bunu neden böyle yapıyor böyle adaletsiz kanunsuz iş olur mu" dedi.

 

Köylülerin konuşmalarına destek veren Köy Muhtarı Casim Çelik, "Biz Yukarı Damlapınar köyü olarak 70 hanelik bir köyüz. Kağızman Oluklu köyü ise 600-700 hanelik bir köydür. Dün sabah erkenden traktörlerle Vali Bey'in kapısına gitmişlerdir. Biz Yukarı Damlapınar köyü hudutları içerisinde olan suyu cebren de olsa zorla da olsa götüreceğiz. Sayın Valimiz de aynı bahsettiğim köyün bir bir hanesine giderek kendilerini görmüştür. Hiç bu köyün hakkını hukukunu gözetmeksizin hiç bu köyün görüşünü almadan hareket etmektedir. Aslında kanun karşısında Türk vatandaşı kim olursa olsun kanun karşısında eşit haklara sahip olan insanlardır. Yalnız bu insanların neden hakkını hukukunu gözetmeden Vali Bey tek taraflı olarak hareket etmektedir. Ben bir köy muhtarı olarak her iki köy arasında olaylar çıkmasın diye ben sabah saat 8 buçukta sayın Vali Bey'in kapısına kadar gittim ve Vali Bey'e ben durumu izah ettim" diye konuşarak, "Sayın Valim eğer biz Yukarı Damlapınar köyü halkı olarak herhangi bir hakkını gözetmeksizin, görüşlerini almamaksızın burada bir çalışma yaparsanız iki köy arasında cinayet çıkacaktır, olaylar yaşanacaktır ve bu olayların sebebi de siz olacaksınız" iddiasında bulundu.

 

Muhtar Çelik, "Benim köyümün suyu yoktur biz kış ortasında eşeklerin sırtıyla benim köylüm su taşımaktadır. Oluklu köyü 20 kilometre yolu geçerek gelip benim hududumda suyu alıyor. Ben Sayın Vali Bey'e diyorum ki ilk önce bu suyu yeterince kadar bana verin eğer fazla olursa ben de Oluklu köyüne vereyim" şeklinde konuştu.

 

Köylüler suyun olduğu bölgeye gitmek isteyince jandarma tarafından engellendi. Köylüler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.