1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Kara:"Utanıyorum"
Vali Kara:Utanıyorum

Vali Kara:"Utanıyorum"

Kars Valisi Ahmet Kara, ''Bugün Karsımızın nüfusunun yüzde 60'ı Yeşil Kartlıdır. Böyle bir şey olur mu? Bir ilin valisiyle konuştuğum zaman utanıyorum'' dedi.

A+A-

Kara, Valilik toplantı salonunda mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

 

Muhtarlarla sürekli bir araya gelinmesi gerektiğini belirten Kara, bir muhtarın, ''Kömür dağıtımlarında mahalleye gelen memurlar bizimle görüşmüyor. Yapılan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor ve zenginler yardım alıyor, asıl ihtiyaç sahipleri yardım alamıyor'' ifadesi üzerine şöyle konuştu:

 

''Bana bir tane örnek verin. Bunlar doğru değil. Biz arzu ederiz ki bütün muhtarlarımız işin önünde, işin içinde olsunlar ve bütün işlerimizde biz onları sıhhatli bilgi kaynakları olarak kabul edelim ve onlara başvuralım. Yeşil kart bugün ilimizde suistimal edilen konu halindedir. Bugün Karsımızın nüfusunun yüzde 60'ı yeşil kartlıdır. Böyle bir şey olur mu? Bir ilin valisiyle konuştuğum zaman utanıyorum. İlin yüzde 60'ı yeşil kartlı. Şu anda 186 bin 500 kişiye devlet bakıyor. Nüfusumuz 306 bin. Bu çok acı bir rakam. Hiçbir ilde böyle bir oran yoktur. Bunları sorduğumda diyorlar ki; 'muhtarlardan aldığımız bilgiler'.. Hakikaten onların içinde hali vakti iyi olduğu halde yeşil kart almış, yeşil karttan yararlananlar var.''

 

Muhtarların sorunlarını sürekli not alan Kara, toplantıların ayda bir kez tekrarlanacağını sözlerine ekledi.

 

 

SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU MASAYA YATIRILDI

 

Kars Valisi Ahmet Kara'nın, mahalle muhtarlarının sorunlarını dinlemek için bir araya geldiği toplantıda 2010-2011 Eğitim-Öğretim sezonunun başlaması ile birlikte Kars’ta sokak köpeklerinin yaratmış olduğu tehlikeler ve çözüm önerlileri masaya yatırıldı.

 

Vali Kara, Kars’ta yaşanan sokak köpeği sorunun bölgedeki tüm illerde kapsayan bir eylem planı ortaya konulmadığı sürece çözülemeyeceğini söyledi. “Kars’ta başıboş köpek sorunu büyük bir sorundur.” diyen Vali Kara, “Bunu bende kabul ediyorum. Kars’ta böyle bir mesele var da Ağrı’da veya Ardahan’da yok mu? Başıboş köpek sorunu ülke genelinde çözülmedikçe, bizim de ilimizde alınacak önlemlerle çözülmesi mümkün olmayan bir sorundur. Diyelim ki bütün köpekleri toparlayıp öldürdük veya kısırlaştırdık. Ama çevre illerden ve köylerden hergün bir kamyon köpek getirilip Kars’a bırakılıyor. Yani bölgesel olarak tüm illeri de içinde alacak bir çözüm ve tedbir alınmadığı sürece bu sorundan kurtulmamız mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

 

Köpeklerin künyelendirilmesi ve sadece belediyenin açmış olduğu barınakta kısırlaştırılması ile tek başına yeterli olmayacağını da ifade eden Vali Kara, “Yani düzenli bir sistem getirilmedikse maalesef bu sorun devam edecek. Tabiî ki okulların açıldığı bu günlerde çocuklarımızın daha güvenli olarak okullarına gidip gelmeleri için Belediyemizin biraz daha gayretlerini arttırması gerekir. Bizlerde Valilik olarak Belediyeye gerekli ikazlarımızı yapacağız. Hastalıklı köpeklerinde çok olduğunu söylüyorsunuz ama eskiden hastalıklı ve kuduz köpekler çok olurdu. Ama çok şükür ben 15 aydan beri Kars’ta görev yapmama rağmen henüz bir kuduz vakası ile karşılaşmadım. Ama tabiî ki bu olmayacağı anlamına da gelmez. Bu nedenle de bu tehlike ve hastalıklara karşı tedbirli olmamız gerekir.” dedi.

 

AİLE HEKİMLİĞİ TAM ANLATILDI MI?

 

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’ta 8 Ağustos’ta yürürlüğe giren Aile Hekimliği konusunun yeterince anlatılıp anlatılmadı yönündeki soru üzerine, bu sistemin birkaç ay içinde tam anlamıyla oturacağına inandığını söyledi.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda basın mensupları tarafından gündem getirilen Aile Hekimliğinin önemine vurgu yapıldı. Hastaların eski alışkanlıklarından bir türlü kurtulamadıkları için rast gele aile hekimliği merkezlerine muayeneye gitmelerinin meydana getirdiği olumsuzluklarda ele alındı.

 

Doktorların yoğunluktan dolayı başlarını bile kaldıramadıkları dile getirilirken, muhtarlarında bu konuda vatandaşları bilinçlendirmeleri istendi.

 

Vali Kara, “Aile Hekimliği gerçekten ciddi ve vatandaşların haklarını bilmesi gereken bir sistemdir. Gazeteciler orak bu tespitlerinizde doğrudur. Uygulama yeni başladığı için bir takım sıkıntılar çıkabilir. Hastaların doktorunu seçme veya değiştirme hakkına da sahiptirler. Ben inanıyorum ki bu sistem birkaç ay içerisinde tam olarak oturacaktır. Sağlık Müdürlüğü ve muhtarlarımız da bu konuda duyarlı olsunlar. Bu konuda Sağlık İl Müdürlüğü ile gerekli istişareleri yaparız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.