1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermenistan ile Turizm Köprüsü
Ermenistan ile Turizm Köprüsü

Ermenistan ile Turizm Köprüsü

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin geliştirilmesi için turizmden yararlanılacak. Kars ve Ani Harabeleri etkin rol oynayacak.

A+A-

Florida Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin iyileştirilmesinde bölgesel turizm kalkınma stratejileri geliştirilmesine yönelik yürütülecek araştırma projesine, Ermenistan'dan Ermeni Devlet Üniversitesi ve Türkiye'den Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ortak olarak katıldı. 

 

Amerikan Hükümeti'nin sağladığı fon ile yürütülecek projede öncelik, üç ülkedeki turizm işletmeciliği lisans eğitimlerinin incelenmesine ve eğitim programlarının iyileştirilmesine ayrıldı.

 

Üç ülkedeki önemli turizm işletmelerinin yöneticilerinin de davetli olacağı toplantılarda tartışılacak turizm eğitimi, özellikle sektöre yönetici adayları yetiştiren proje ortağı üniversitelerin, "bölgesel turizm kalkınması", "sürdürülebilir turizm" ve "kültür turizmi" gibi alanlardaki ders içeriklerinin ve uygulama alanlarının zenginleştirilmesine olanak sağlayacak.

 

Proje kapsamında, üç üniversiteden 10'ar kişilik öğrenci gruplarının katılacağı, biri Kars Ani Harabeleri'nde, diğeri Florida Üniversitesi'nde olmak üzere uygulamalı turizm planlama eğitim kampları da düzenlenecek.

 

Proje ortağı ülkelerden toplam 12 akademisyen ve 6 sektör danışmanının görev alacağı ve Eylül 2010'da başlayıp Aralık 2012 tarihine kadar devam edecek projede, halen sınır kapılarının kapalı olduğu Türkiye ve Ermenistan arasında, özellikle kültür turizminin gelişmesine ve her iki ülkenin fayda sağlayacağı şekilde kültür turlarının düzenlenmesine yönelik araştırmalar da yürütülecek.

 

Turizm sektörünün barışı ve dostluğu geliştirme gücünden yola çıkarak hazırlanacak araştırma konuları çerçevesinde, Türkiye'nin Ermenistan sınırına yakın doğu illerini kapsayan bir Turizm Bölgesi oluşturulması ve Ermenistan'ın da dahil olacağı bu bölge için Uluslararası Bölgesel Turizm Kalkınma Stratejilerinin belirlenmesi planlanıyor.

 

Turizm altyapısının geliştirilmesinden yeni yatırım olanaklarının yaratılmasına kadar değişik stratejilerin belirlenmesinin hedeflendiği projeye, sektör birliklerinin de destek vermesi bekleniyor.

 

Projenin Türkiye ekibinde Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ceyhan Aldemir ile birlikte Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Arbak, Yard. Doç. Dr. Gürhan Aktaş ve Yard. Doç. Dr. Ebru Günlü yer alacak. Aynı ekipte sektör temsilcileri olarak Hilton Worldwide İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan ve Ege Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri de görev alacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.