1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Vali Doğan “Turizm Çağrısı”nda Bulundu
Vali Doğan “Turizm Çağrısı”nda Bulundu

Vali Doğan “Turizm Çağrısı”nda Bulundu

Kars Valisi Rahmi Doğan, şehrimiz, son dönemde yapılan yatırımlarla, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda özellikle turizmin geliştirilmesine yönelik olarak yapılan projelerle, gelişmişlik yolunda her alanda gözle görünür bir ivme yakalamıştır, dedi.

A+A-

Vali Doğan, “Turizm Çağrısı”nda bulunarak : “Misafirlerimizin Kars’a gelmesi için bir sebebi olmalıdır.  İyi yemeği burada yedirmeli, iyi müziği burada dinletmeli, kaliteli hizmeti burada verebilmeliyiz. Binlerce yıllık geçmişi olan Kars’ımızın tüm tarihi ve kültürel havasını burada solumalarını, misafirlerimizn her açıdan beklentilerini karşılamaya çalışmalıyız. Bunları yaptığımızda gerisi kendiliğinden gelecektir” diye konuştu.

Vali Doğan sözlerini şöyle sürdürdü : “Hızla değişen dünyamızda insanların tatil anlayışları da alışkınlıkları da değişmektedir. Herkesin yakından gözlemlediği gibi özellikle kış mevsiminde revaçta olan Doğu Ekspresi’yle Kars’a gelen misafirlerimizde büyük bir artış yaşanmaktadır.

İlimize acenteler tarafından getirilen veya bireysel olarak gelen misafirler, ilimiz için bulunmaz bir fırsattır. Bu nedenle; bunu iyi şekilde değerlendirmek ve ilimize gelen misafirlere özel misafirimiz gibi muamele etmemiz gerekiyor. Hedefimiz; ilimize gelen bu turistlerde, acenteler dışında, kendi imkanları ile en az bir iki gece konaklamalı olarak tekrar gelme isteği uyandırmak olmalıdır. Bunun için de halkımızın ve özellikle esnafımızın, sorumluluk duygusu içinde ve sağduyuyla hareket etmesi, misafirlerimize lütufla, güler yüzle, yumuşaklıkla ve hoşça hizmet etmesi gerekiyor.

Herkes kendini rahat ve güvende hissettiği, mutlu olduğu yere tekrar gitmek ister ve burada harcama yapar. Bu noktalarda dikkat edilmesi gereken, turisti, cebinden parası alınacak değersiz insandan ziyade Türk kültürüne ve kadirşinas Kars halkına uygun, misafirperver bir anlayışla karşılayıp, evimize gelen misafir muamelesi yapmaktır. İlimizde faaliyet gösteren tüm işletmeler kılık ve kıyafetine, konuşmasına, davranışlarına son derece özen göstermelidir. Sergilenecek olumlu yaklaşımlar, günübirlik  gelmiş olsalar dahi bir merak uyandırmak, tekrar gelme fikri ortaya çıkarmak, en önemlisi Kars’ımızı ülkelerine, şehirlerine döndüklerinde tavsiye etmelerini ve yeni misafirlerin gelmesini sağlamak olmalıdır.

Misafirlerimizin Kars’a gelmesi için bir sebebi olmalıdır.  İyi yemeği burada yedirmeli, iyi müziği burada dinletmeli, kaliteli hizmeti burada verebilmeliyiz. Binlerce yıllık geçmişi olan Kars’ımızın tüm tarihi ve kültürel havasını burada solumalarını, misafirlerimizn her açıdan beklentilerini karşılamaya çalışmalıyız. Bunları yaptığımızda gerisi kendiliğinden gelecektir.

Kars’ımız Kar’la, beyazla bir başka güzel. Bu vesile ile kış mevsiminin, Kars’ımıza hayırlar getirmesini temenni ederken, tüm halkımıza ve esnaflarımıza sağlık ve esenlikler diler, hayırlı işler, bol kazançlar dilerim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.