1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Uzlaşamadılar
Uzlaşamadılar

Uzlaşamadılar

Sütte Üretici ve Sanayici Uzlaşamadı

A+A-

Süt alım-satım fiyatlarındaki anlaşmazlığı çözmek amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları başkanlığında bir toplantı yapıldı.

 

Toplantıya Karslı sanayiciler de katıldı.

 

Sanayicilerin, öğleden sonra başlayan toplantıya, fiyat konusunda yetkili birini göndermemesi nedeniyle iki saat ara verildi. Daha sonra devam eden ve akşam saatlerine kadar süren toplantıda uzlaşma sağlanamadı. 

 

Üreticilerin fiyat istikrarı üzerinde durduğu ve maliyetler dikkate alınarak kilogramda 75-80 kuruşluk fiyat beklentisi içinde olduğu belirtildi. Buna karşın sanayicilerin 72,5 kuruşluk fiyatta ısrar ettiği, bu nedenle uzlaşma sağlanamadığı öğrenildi.

 

Bakanlıkta toplantı sürerken bazı bölgelerdeki süt kooperatiflerinin sanayicilerle 72,5 kuruşluk fiyat üzerinden anlaşma yaptığı, bunun yarın yapılacak toplantıda sanayicilerin daha yüksek fiyat verme ihtimalini zayıflattığı belirtiliyor.

 

Bu arada, süt fiyatlarındaki düşüşün önlenmesi için geçen yıl uygulanan süt tozu üretim teşviği bu yıl da uygulanacak. Bunun için 20 milyon lira kaynak ayrılmasının öngörüldüğü kaydediliyor.

 

Geçen yıl ayrılan 30 milyon lira kaynakla, süt fiyatlarının aşırı düşmesini önlemek için sektöre süt tozu üretimi yaptırılmış ve bunun için destek verilmişti.

 

Sektör temsilcileri, okul sütü programı için ayrılan 20 milyon liralık kaynağın da kullanılmasını istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler