1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizm potansiyelimiz değerlendirildi
Turizm potansiyelimiz değerlendirildi

Turizm potansiyelimiz değerlendirildi

İnsani Gelişimde 7. Program Yönetimi Komitesi toplantısı Kars’ta yapıldı.

A+A-

Kars’ta somut olmayan kültürel mirası koruyarak kültür turizmini harekete geçirmeyi amaçlayan Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi için İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı, 7. Program Yönetimi Komitesi toplantısı Kars Grand Ani Otelde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin insani gelişimde dünya sıralamasını ve bu sıralamada yükselebilmenin yolları hakkında bilgilerin verildiği programa; BM Türkiye Temsilcisi Shahid Najam, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi Şöhret Şensoy, İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Carlos Ruiz, Unıcef Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, UNVTO Temsilcisi Vanessa Satur ve Kars Ticaret Borsası(KTB) yetkilisi İbrahim Yazıcı ve turizmciler katıldı.

Müzeler, sponsorluk ve teşvik, kazılar, kaçakçılık, onarım yardımı, katkı payı ve yasal süreçler konularında temel bilgiler içeren broşürler katılımcılara dağıtıldı.

Toplantıda; Müzeler ve tarihi eserler hakkında bilinmesi gerekenler anlatılırken, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payı, tarihi eser bulmaya yönelik kazılar, kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanması gibi ana başlıklar görüşüldü. Sağlanacak katkılara nasıl başvuruda bulunulabileceği, tarihi eser bulunması halinde ne yapılması gerektiği de anlatıldı. Kültür varlıklarının korunmasına yönelik olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağladığı destekler de genişçe ele alındı.

Öte yandan Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akcaöz’ün çabaları ile üretimi devam eden folklorik özelliklere sahip Kars Bebekleri de BM Türkiye Temsilcisi Shahid Najam’a hediye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.