1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müze de "Çocuk müze"si
Müze de Çocuk müzesi

Müze de "Çocuk müze"si

Kars Müzesi içerisinde, Çocuk Müze Odası açıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Birleşmiş Milletler Ortak Programı (BMOP) kapsamında, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) işbirliğiyle hayata geçirilen müze odasının açılışı için tören düzenlendi.

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar BM Ortak Programı tarafından desteklenen Müze Eğitim Programıyla çocuklarda kültür mirası bilincini yerleştirmek ve çocuklardaki müze algısının geliştirilmesi hedefliyor. Bu program kapsamında aylardır yürütülen müze eğitimleri çalışmasına katılan akran eğitimcisi çocukların da katıldığı bir eğitim uygulaması da tören de yer aldı. Kars Çocuk Müze Odası, Kars Müzesi’nin giriş katında açıldı ve Karslı çocuklar çeşitli eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirdiler.

Açılış töreninde söz alan Kars Çocuk Hakları üyesi ve Müze Eğitimcileri Büşra Karaman ve Kürşat koç, Kars Müzesi içerisinde açılan müze odası ile müzelerin çocuklar için hem eğlenceli hale geldiğini hem de eğelenerek öğreneceklerine vurgu yaparak, ”2010 Nisan ayı içersinde Ankara Üniversitesi’nde Müze Eğitici Programına katıldık. Daha sonra ilimizde bulunan arkadaşlarımıza eğitim vermeğe başladık. Daha öncede çocuk hakları hakkında eğitimler vermiştik. Artık müzeler bizim için eğlenceli bir hale geldi. Bundan sonra müzemizde hem eğlenip hem öğreneceğiz aynı zamanda da keşfetmiş olacağız. Bu oda sayesinde birbirimizi tanıma fırsatı da bulacağız. Böylece daha çok arkadaşımızla ilimizin tarihi hakkında bilgi sahibi olacağız. Çocuk hakları sözleşmesi ile biz çocuklara verilen haklardan birisi olan katılma hakkını farklı şekilde kullanma hakkını bizlere verdiğiniz ve çocuk müze odasını ilimizde kazandırdığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.”dediler.

Daha sonra konuşan Kars Müze Necmettin Alp de “Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı’nın desteği ile Kars Müzesi’nde Çocuk Müze Odası’nın açılması ile çocuklarımıza kültürel mirasın korunması öğretilecek. Ayrıca bu bilinci güçlendirmek için yapılan proje ile kültürel mirasımızın daha iyi korunması için eğitim programları da düzenledi. Karslı çocuklar artık severek, isteyerek ve öğrenerek müzeyi gezerek öğrenecekler. Bakanlığımıza bağlı 7 müzede oluşturulan bu proje ile BMOB kapsamında açılması planlanan Çocuk Müze Odası’nın ilkinin Kars’ta açılması bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Açılış törenine, Vali Yardımcısı Murat Demirci, BM Türkiye Temsilcisi Shahid Najam ve İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Carlos Ruiz, SHÇEK Kars İl Müdürü Doğan Gül, Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, Ortak Program Yöneticisi Neşe Çakır, BM Kalkınma Programı Saha Yöneticisi İhsan Karayazı katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.