1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizm Haftası Başladı
Turizm Haftası Başladı

Turizm Haftası Başladı

Hakan Doğanay; "Turizm ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra kültürlerin birbirleriyle karışıp kaynaşmasında ve toplumsal barışın sağlanmasında önemli bir araç olmuştur" dedi.

A+A-

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinin açılışı Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan, Turizm Haftası’nın önemine değindi. İletişim ve ulaşımdaki hızlı gelişmelerle ülkeler arasındaki mesafelerin kasıldığını ve turizmin millet arasındaki karşılıklı anlayış, hoşgörü ve diyalogun yerleşmesine vesile olduğunu belirten Doğanay, bunun da sosyal bir olgu haline geldiğini ifade etti.

Doğanay, “Turizm ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamasının şanı sıra kültürlerin birbirleriyle karışıp kaynaşmasında ve toplumsal barışın sağlanmasında önemli bir araç olmuştur. Bakanlığımızın turizm sektörüne verdiği önemin en somut ifadesi olarak 15-22 Nisan günlerini Turizm Haftası olarak ilan etmesi ve haftanın yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmasını sağlayarak turizm haftasına kurumsal bir boyut kazandırmasıdır” dedi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Görevlisi Aytaç Toptaş “Kars’ın Turizm Potansiyeli, Sorunları ve Çözüm Önerileri” konusunda katılımcıları bilgilendirirdi. Toptaş, Dünya Turizm Örgütü verilerine göre 2009 yılında Dünya genelinde 880 milyon turistin seyahat ettiğini söyleyerek, “Türkiye 2.81’lik artışla 27 bin turiste ulaşmıştır. Kars’a 2009 yılında gelen turistimiz toplam 15 bin civarındadır. Dünya Turizm Örgütü sektörel verileri ele aldığı zaman hareketliliği de ön plana çıkarmakta. Türkiye, turizm sektörleri arasında etkileşim açısından birinci sırada görülebilecek bir yapıya sahiptir. Irak Savaşı, Dünya ekonomisindeki kriz, domuz gribi gibi salgın hastalıklar ve terörist saldırıları sebebiyle ortaya çıkan seyahat korkusu önceki yıllarda Dünya ve Türk turizmini olumsuz yönde etkilemiştir. Artık bu sorunlar azalmaya başladığına ve bundan da rahatsızlık duyulmadığına göre bölgemiz için verilerin iyi olmamasının sebepleri önemlidir. Dünya Turizm Örgütü kültür turlarına yönelik eğilimlerin arttığını tespit ediyor. Avrupa’da yaşlı nüfus giderek artıyor. 40-50 yaş arası turlara katılım oluyor.” diye konuştu.

KAÜ Öğretim Görevlisi  Çetin Koçyiğit de “Ekonomik Krizin Turizm Üzerindeki Etkileri” konusunda bir konuşma yaptı.

Turizm Haftasıyla ilgili şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından ödülleri verildi.

Programa Vali Yardımcısı Turgut Güler, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, daire amirleri ve turizmciler katıldı.

turizm-haftasi-kullan-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler