1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizm 12 Aya Yayılacak
Turizm 12 Aya Yayılacak

Turizm 12 Aya Yayılacak

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Sarıkamış’ta kayak merkezindeki otel işletmecileri kültür turları ile yaz turizmini canlandırmayı hedefliyor.

A+A-

Yapılan bağlantılar neticesinde, ilk etapta Polonya, Ermenistan, Gürcistan gibi ülkelerden turistlerin gelmeye başladığı bildirildi.

 

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, yaz turizminin kış turizmi kadar önemli olduğunu ve bu bölgede turizmin mutlaka 12 aya yayılması gerektiğini söyledi.

 

Eroğlu, bu sene kültür turları kapsamında Polonya’dan 3 acenteyle anlaştıklarını, bunun yanında kış sezonuna kadar Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan’dan gelecek yaklaşık 5 bin’in üzerinde yabancı turisti ağırlayacaklarını belirtti.

 

Kültür turları ile gelen özellikle yabancı turistlere yöresel yemekler ve bölgenin tarihi, turistik yerlerinin tanıtımını yapmak olduğuna dikkat çeken Eroğlu şöyle konuştu:

 

“Biz burada kış turizminin ardından bölgedeki inanç, doğa, tarih ve turistik potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Amacımız turizmi 12 ay’a yayarak kışın olduğu gibi buradaki konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranı sağlamaktır. Buradaki kültür turlarını birer günlük geçiş güzergâhı gibi değil, 3’er günlük bir doğa turu gibi sunmak istiyoruz. Burada öyle destinasyonlar var ki, biz bu güzergahları çıkartıp insanların beğenisine sunacağız. Üçer günlük turların müthiş talep göreceğini düşünüyorum. Turist belki iki gün otelde, bir gün köyde kalacak. Bu, Sarıkamış’a özgü bir tur olacak.”

 

Sarıkamış’ta yaz turizmi ile özellikle Rusya, İran, Azerbaycan gibi komşu ülkelerden yatırımcıların Sarıkamış’a yatırım yapmak istediklerini, ancak master planının tam devreye sokulamamasından dolayı herhangi bir yatırımın şu aşamada olmadığını vurgulayan Eroğlu, yetkililerden bir an önce master planının devreye sokularak yatırımcıları buraya çekip, turizm potansiyelinin mutlaka genişletilmesi gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.