1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitime Destek Kermesi
Eğitime Destek Kermesi

Eğitime Destek Kermesi

Kars Aktif İş Kadınları Derneği, kız çocuklarının eğitimine destek vermek amacı ile bir ay açık kalacak kermes açtı.

A+A-

Merkezi Ankara’da bulunan Aktif İş Kadınları Derneği ve Kars Belediyesi’nin desteği ile Kadın Merkezi bahçesinde 1 ay süre ile açık kalacak kermesin açılışına Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Belediye meclis üyesi Fatma Sinar katıldı.

Kermes’e Başkan Bozkuş 100 TL değerinde bir kilim satın alarak ilk desteği vermiş oldu. Kermeste yöresel yemekler, halı, kilim, el örgü işleri ve çeşitli giyim malzemelerinin satışı yapılacak. Satışlardan elde edilecek gelir ile maddi imkansızlıklar nedeni ile sıkıntı çeken yoksul kız öğrencilerin eğitimlerinde harcanacak.

 

Kars’ta 5 ay önce kurulan Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Filiz Civan, Kadın Merkezini kendilerine tahsis eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a teşekkür etti.

 

Civan, kermes hakkında şu bilgileri verdi:

 

“Kars Belediyesi’nin büyük desteği ile bu kermesi düzenledik. Amacımız Kars’taki yoksul kız öğrencilerinin eğitimi için destek vermektir. Aslında kermesler 3 ile 5 gün süre ile açık kalır. Fakat Belediye Başkanımız kadın merkezinde ki bu alanı bize 1 aylığına tahsis etti. Bu nedenle kermesimiz bir ay boyunca açık kalacak. Burada satışa sunulan çeşitli malzemelerden elde edilen gelir ile maddi imkansızlıklar nedeni ile sıkıntı çeken yoksul kız çocuklarımızın eğitimine katkı sunacağız. Halkımızda buradan satın alacakları en küçük alışveriş ile yoksul kız çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmuş olacaklardır.” dedi.

 

Başkan Bozkuş da kadınların sosyal aktiviteleri ve kermesler gibi etkinliklerinde belediye olarak imkanları ölçüsünde her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.