1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turgut Torunoğulları : “Turizmde Yabancı Yatırımcıyı Çekmeliyiz”
Turgut Torunoğulları : “Turizmde Yabancı Yatırımcıyı Çekmeliyiz”

Turgut Torunoğulları : “Turizmde Yabancı Yatırımcıyı Çekmeliyiz”

Torunoğulları ailesi, avukatlarla yaptığı istişare toplantısında  Avrupa ve Türkiye kanunları karşılaştırılarak kanunlara uygun şekilde turizmde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmek için ortaklıklar kurarak çalışmalar başlatılması gerektiği vurgulandı.

A+A-

Mustafa Koyuncu – Den Bosch

Edelstaal Group Simtronic, Orka Hotels yönetim kurulu başkanı Turgut Torunoğulları, yönetim kurulu üyeleri Ertan Torunoğulları, Aykut Torunoğulları, avukat İsmet Özkara, avukat Cem Çakır ile birlikte yapılan istişare toplantısında Türkiye turizmine yabancı yatırımcıyı nasıl çekebiliriz konusu masaya yatırıldı.

Torunoğulları ailesi, avukatlarla yaptığı istişare toplantısında  Avrupa kanunları ve Türkiye kanunları karşılaştırılarak kanunlara uygun şekilde turizmde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmek için ortaklıklar kurarak çalışmalar başlatılması gerektiği vurgulandı.

Yönetim kurulu başkanı Turgut Torunoğulları, “ Torunoğulları ailesi olarak kardeşlerimizle birlikte Avrupa’da kazandıklarımızı Türkiye ekonomisine güvendiğimiz için Türkiye’de turizm sektöründe Orka otellerini yaparak ve inşaat sektöründe devre mülkler, daireler, villalar yaparak değerlendirme kararı aldık. Bu aldığımız karardan çok memnun olduk, Türkiye turizmde yıldızı parlayan ülkeler arasındadır.

Kovid-19 virüsü nedeniyle 2020 turizm sezonu sönük geçmiştir. 2021 yılında aşıların faaliyete geçmesiyle ve tedbirlere riayet edilmesiyle Allahın izniyle 2021 sezonu insanların refah içerisinde tatil yapmalarını diliyoruz. Bunun için otellerimizi pandemi kurallarına göre hazırlayıp düzenledik, müşterilerimizi beklemekteyiz. Erken rezervasyon yapanlar her zaman kazanır.

2021 yaz aylarına kadar ülkelerde aşıların vurulmasıyla tedbirlerin genişletileceğine ve  seyahat kısıtlamaların kalkacağına inanıyorum. Bu noktalardan yola çıkarak Torunoğulları ailesi olarak kardeşlerimle ve avukatlarla toplantılar yapıyoruz. Şimdiye kadar İngiliz ve Alman birkaç tane yatırımcıyı Türk turizmine yatırım yapmak için ikna ettik. Kendilerine yardımcı olarak birlikte yatırımlar gerçekleştirmek arzusundayız. Türkiye turizminde ucuz ülke olmamalıyız marka olmalıyız, Türkiye’deki lüks oteller Avrupa’da ve birçok ülkelerde yoktur. Ülkemize gelen turistler kendilerini evinde gibi hissetmelilerdir, hizmette sınır yoktur, misafirperverliğimiz tartışılmaz. Bir çuval incirin içerisinde çürüklerde çıkabilir hata yapan olabilir bu hata yapanları temizlemek hepimizin görevidir.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.