1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chia Tohumu ile Yapabileceğiniz Pratik Tarifler
Chia Tohumu ile Yapabileceğiniz Pratik Tarifler

Chia Tohumu ile Yapabileceğiniz Pratik Tarifler

Klasik besinlerin dışına çıkmak isteyenlerin pek çoğu farklı lezzetlerin peşinden gider.

A+A-

Chia Tohumu ile Yapabileceğiniz Pratik Tarifler

 

Klasik besinlerin dışına çıkmak isteyenlerin pek çoğu farklı lezzetlerin peşinden gider. Özellikle son yıllarda popülerlik kazanan ve mutfakların demirbaşı haline gelen tohum içerikli besinler birden farklı faydası ile karşımıza çıkar. Bunların başında yer alan chia tohumu günlük hayatınıza kolayca entegre edebileceğiniz bir yapıya sahiptir. Omega 3 bakımından zengin chia tohumunu farklı lezzetler haline getirebilirsiniz.

 

Chia tohumunu kullanarak lezzetli atıştırmalıklar ve tatlılar hazırlayabilirsiniz. Bu tohum ile neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız işte cevabı;

 

Muzlu Chia Puding 

 

Malzemeler:

2 su bardağı badem sütü

6 yemek kaşığı chia tohumu

1 adet muz

1 çay kaşığı vanilya özütü

1 yemek kaşığı bal

 

Üzerini süslemek için:

1/2 adet muz

 

Nasıl Yapılır?

 

Muzlu chia pudinginizi hazırlamak için orta boy bir kap alıp içine süt ekleyin. Ardından chia tohumlarını ekleyerek iki malzemenin karışmasını sağlayın. Daha sonra bu karışımın ağzını hava almayacak şekilde kapatarak yarım saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.

 

Kıvam alan chia içerikli karışımı dolaptan çıkardıktan sonra içine vanilya ve balı ekleyerek karıştırın. Daha sonra muzu doğrayarak tüm malzemeleri harmanlayıp servis edebilirsiniz. Daha pürüzsüz bir kıvam için blender kullanabilirsiniz.

 

Chia Tohumlu Çilekli Yoğurt

 

Malzemeler

200 gram çilek

2 su bardağı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

3 yemek kaşığı agave şurubu

3 yemek kaşığı chia tohumu

 

Chia tohumlu yoğurt pratik hazırlanma şekli ile günlük hayatta kolayca yapılan tariflerden biri. Özellikle zayıflama telaşına girenler için harika bir tatlı olabilir. Farklı meyveler de ekleyerek chia ile yapacağınız bu tarifi renklendirebilirsiniz. İşte pratik chia tohumlu yoğurt tarifinin yapılışı;

 

 

Nasıl Yapılır?

 

Çilekleri temizleyip küp küp doğrayarak hazırlıklara başlayabilirsiniz. 2 su bardağı süzme yoğurdun içine agave şurubunu ve rendelenmiş hindistan cevizini ekleyerek tüm malzemelerin karışmasını sağlayın.

 

Servis için uygun bir kap alarak yaptığınız karışımı eşit bir şekilde paylaştırın. Ardından üzerine süzme yoğurtlu karışımı ekleyebilirsiniz. Son olarak meyveleri de ekleyip 1 saat boyunca dolapta dinlendirebilirsiniz. Bu sürenin sonunda lezzetli tarifiniz hazır.

 

Omega 3 takviyesi için chia tohumunun yanı sıra lezzetli ve pratik bir kullanım sunan destekleyici takviye ürünleri için https://www.orzax.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.