1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Traktörlü Havuz…
Traktörlü Havuz…

Traktörlü Havuz…

Deniz, Dere Yoksa Traktörlü Havuzumuz Var…

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir traktörün 5 metrekarelik römorkunu gezici su havuzuna çeviren vatandaşlar, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğu bugünlerde serinlemek için her yolu deniyor.

 

Sarıkamış'ın Karakurt beldesi Beşyol köyünde sıcaktan bunalan vatandaşlar, ilginç bir yönteme başvurdu. Vatandaşlar, kuyudan kovalarla çıkardıkları suyu etrafını bezle kapattıkları römorka doldurarak seyyar havuz yaptı. Traktörle köy meydanına çekilen içerisi su dolu römorkta oynayan çocuklar, zaman zaman elbiselerini çıkarmadan serinlemeye çalışıyor. Köylerinde dere olmadığı için serinlenmek için girecekleri herhangi bir yer olmadığını söyleyen çocuklar, seyyar havuzda serinliğin ve gezmenin keyfini çıkardılar. Çocuklarının suda oynamalarını ilgiyle izleyen büyükler de havuza girerek serinlemeye çalıştı.

 

Herhangi bir aktivitenin olmadığı köyde sıcaklarla birlikte bunaldıklarını belirten Kurtuluş Balta, yaptıkları seyyar havuza çocuklar kadar büyüklerin de ilgi gösterdiğini söyledi. Seyyar havuzda yüzmenin ayrı bir keyif olduğunu anlatan Balta, "Deniz ya da büyük havuzlar kadar olmasa da bizim havuzumuz da güzel. Havuz sayesinde çocuklarımızla birlikte yüzme imkanı bulduk" dedi.

 

Mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklığın Ramazan ayında özellikle çocukları bunalttığını dile getiren Murat Karadağ, "Havaların çok sıcak olması nedeniyle böyle bir yöntem bulduk ve serinlenmek amacıyla bunu yaptık. Burada çocuklar ve büyükler rahatlıkla serinleyebiliyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.