1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ramazanda su çalışması
Ramazanda su çalışması

Ramazanda su çalışması

Kars Belediyesi’nin kent merkezinde başlattığı içme suyu isale hattı yenileme çalışmalarında mağdur olan vatandaşlara, ev ve işyerlerine itfaiye aracıyla gün boyu su taşınıyor.

A+A-

Kimsenin mağdur edilmediği çalışmaların bu sezon boyu süreceği ve 2011 yaz sezonunda ise tüm yollara asfalt atılacağı öğrenildi.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyelerinin de katkılarıyla başlatılan içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Çalışmalar nedeni ile mağdur olan vatandaşlardan özür de dileyen Başkan Bozkuş, yapılan alt yapı çalışmaları nedeni ile bozulan yollar, su kesintisi ve toz nedeni ile vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

 

Bozkuş, “Altyapı çalışmaları çok zor ve zahmetli bir iştir. Bu nedenle her işin bir bedeli vardır. Ben de vatandaşların çektiği sıkıntıların farkındayım.” diye konuştu.

 

Meydana gelen su kesintilerini itfaiye aracılığı ile evlerin ve işyerlerin depolarına su takviyesi yaparak telafi ettiklerini de kaydeden Bozkuş, “Özellikle su borularının döşendiği yerlerde çıkartılan eski boruların ne halde olduğunu görüyoruz. Bu zamana kadar nasıl sağlığımız bozulmamış bunu anlamak mümkün değil. Ama döşenen yeni su boruları ile hem sağlıklı su içeceğiz hem de su kaçaklarının önüne geçilmiş olacak” dedi.

 

Çalışmalar kentin dört bir yanında hummalı şekilde sürüyor. Çalışmalardan dolayı suyu kesilen bölgelere itfaiye araçları seferber ediliyor. Araçlar gün boyu o bölgeye su takviyesi yapıyor. Özellikle de Ramazan ayı dolayısıyla kimsenin mağdur olmaması için yapılan bu uygulama herkes tarafından memnuniyetle karşılanıyor. İşyerleri ve apartmanların depolarına tek tek gidiliyor ve hortumlarla su veriliyor. İtfaiye araçlarıyla aynı zamanda da vatandaşların getirdikleri bidonlar da dolduruluyor.

 

Ayrıca, çalışmaların bittiği fakat su kesintilerin olduğu bölgelerdeki vatandaşlar ise suları verilen çeşmelerden su ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.