1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Törende kapı çıkmazı
Törende kapı çıkmazı

Törende kapı çıkmazı

10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinin yapıldığı hükümet Konağının bahçe giriş kapılarının kapalı olması öğrenci, öğretmen ve kurum amirlerine zor anlar yaşattı.

A+A-

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yıl dönümü münasebetiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da anıldı. 10 Kasım törenleri hükümet konağı önünde sabah saat 09.05’te sivil savunma ve diğer kuruluşların sirenlerinin iki dakika süreyle sarı ikaz (düz siren) şeklinde çalması ile başladı. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törenlere Vali Günay Özdemir, Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yusuf Selahattin Beyribey, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Askeri Erkan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KİLİTLİ KAPILARI BÖYLE AÇTILAR

Kars Valiliği önündeki törenlerin ardından Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılacak olan programa katılmak isteyen öğrenci, öğretmen ve kurum amirleri; zor anlar yaşadı. Hükümet konağı çevresindeki kapıların kapalı olması geçişleri engelledi. Bazıları kapalı olan kapıların üzerinden atlayarak geçmek zorunda kalırken bazıları da çevreyi dolaşıp çıkış kapısı aradı. 6 kapının da kilitli olduğunu gören öğrenciler dönüp dolaşıp kültür müdürlüğünün önündeki kapıya yöneldiler. Eski adliye binası girişi olarak bilinen kapının kilidi, anahtar bulunamayınca açılamadı. Bunun üzerine bazı kurum amirleri kapalı kapı üzerinden atlayarak geçtiler uzun süren uğraşlar sonucu kapı açılamadı. Bazıları da ellerine aldıkları taş ile kilidi kırmaya çalıştılar. Bu sırada asayiş şubesinden getirilen anahtarla kapı açıldı. Kapının açılmasıyla birlikte hükümet konağı bahçesinde kalanlar rahatlıkla geçerek salonun yolunu tuttular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.