1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İtfaiye'den Baca Temizliği Uyarısı
İtfaiyeden Baca Temizliği Uyarısı

İtfaiye'den Baca Temizliği Uyarısı

Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları bacalarını temizlemeleri veya temizletmeleri konusunda uyardı.

A+A-

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte baca temizliği çalışmaları da hızlandı. Konuyla ilgili tüm önlemlerini alan Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de şu anada kadar yüzlerce baca temizliği yaptı.

Belediye Başkanı yardımcısı Taner Turan Ünsal, itfaiye olarak kurum ve apartmanlar başta olmak üzere vatandaşların da müracaatları doğrultusunda yardımcı olduklarını söyledi. Vatandaşların bu konuyla ilgili duyarlı olmaları ve bacalarını bir an önce temizletmelerini ve itfaiyeye müracaat etmelerini istedi.

Ünsal şunları söyledi:

“Bilindiği gibi memleketimiz kış memleketi ve bu mevsimlerde itfaiyemiz personeli tarafından arandığımız takdirde gece gündüz fark etmeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz kaloriferleri ve sobaları yakamdan önce bizlerden destek alarak temizliğini yaptırmalarını istiyoruz. Yılda 2 kez bunu tekrar ettirmeleri gerekiyor. Bilindiği üzere bacalar temizlenmeden yakıldığında karbon monoksit gazı nedeniyle zehirlenme ve ölüm gibi sonuçlar ortaya çıkıyor. Biz tüm bu vakaları önlemek adına Kars Belediyesi olarak ve itfaiye ekipleri olarak gereken önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımızı da elimizden geldiği müddetçe bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ben tüm hemşerilerime 110’u aramalarını ve bu sorunu ortadan kaldırma noktasında bizden yardım talebinde bulunmalarını istiyorum.”

İtfaiye Ekipler Amiri İmran İldiz de bacaların nasıl temizlenmesi, nelerin yakılıp nerelerin yakılmaması gerektiği konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

İldiz, “Kasım ve Aralık aylarında hemen hemen her gün 4-5 çatı yangını çıkıyor, bu da vatandaşımızın duyarsızlığını gözler önüne seriyor. Biz defalarca anons ediyoruz, söylüyoruz. Baca konusunda vatandaşlarımız bize başvururlarsa maddi durumlarının hiçbir önemi olmaksızın elimizden gelen hizmeti vereceğiz. Bu konularda bilhassa talimatlar verildi ve vatandaşa gereken hizmetler sunulacaktır ama baktığımızda vatandaşımızın duyarsız olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşların kendi çabalarıyla baca temizliği yapmaya çalıştıklarını fakat yaptıkları hataların daha büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çeken İldiz, “Taktiği ve tekniğiyle yapılması gereken bu temizlikte bizlere başvurmaları gerekiyor. Bazı vatandaşlar gülle bırakıyor, demir bırakıyor sonra bize gelip çıkarmamızı istiyor, bu da çıkarılırken bacaya ayrı bir hasar veriyor, tüm bunları önlemek adına bize başvurmaktan çekinmesinler. Eylül ayı sonu ve Mart ayının sonu olmak üzere yılda 2 kez baca temizliği yaptırarak, bir daha ki kış ayı gelinceye dek kapalı kalmalı. Çünkü baca açık kaldığında kuş giriyor, bacadan içeriye tuğla düşüyor onu düştüğü yerden çıkarırken de baca komple kırılmak durumunda kalıyor.” şeklinde konuştu.

İldiz ayrıca, vatandaşların pet şişe, naylon kasa gibi malzemelerin yakılmaması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“vatandaşımızın pet şişe, plastik vb. maddeleri yakması farkında olmasalar da oldukça büyük zarara yol açıyor. Çünkü o yakılan maddeler bacalarda sakızlaşmaya yol açıyor ve yapıştırıyor. Daha sonra bu yapışkan sıvı en ufak bir ısıda yangına yol açıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız naylon yakmamaya dikkat etmemelidirler. Baca yangınlarının büyük bir bölümü de bu durumdan kaynaklanıyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.