1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TKDK’nın KASİAD Toplantısı
TKDK’nın KASİAD Toplantısı

TKDK’nın KASİAD Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kars İl Koordinatörlüğü bilgilendirme toplantıları kapsamında KASİAD ile bir araya geldi. Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni olarak anılan “IPARD Programı” hakkında katılımcılara bilgi verildi

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü tanıtımlarına KASİAD ile yaptığı toplantıyla devam etti. İl Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, KASİAD Başkanı Ali Nail Çelik, üyeler, sektör temsilcileri ve TKDK’dan ilgili uzmanlar katıldı.

 

Toplantı, İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt’un konuşmasıyla başladı. Mustafa Bozkurt konuşmasında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Kurumun görev ve faaliyetlerine temel oluşturan, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni olarak anılan “IPARD Programı” hakkında kısaca bilgi verdi.

 

Mustafa Bozkurt’un konuşmasının ardından İl Koordinatörlüğü’nde görev yapan uzmanlardan Gülşah Gürbüzoğlu yaptığı sunum ile TKDK’nın kırsal kalkınmada üstlendiği rol, IPARD Programı’nın Türkiye için taşıdığı önem, desteklenecek yatırım alanları, başvuru şartları ve başvuru sonrası süreç gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Toplantıda, IPARD Programı kapsamında yer alan toplam 11 tedbirden Kars’ta uygulanacak olan 8 tanesi ele alındı. Bunlar; Süt Üreten Tarımsal İşletmelerin Kurulmasına Destek, Et Üreten Tarımsal İşletmelerin Kurulmasına Destek, Üretici Gruplarının Kurulmasına Destek, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm Toplantı; soru-cevap bölümünde katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.