1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Timsal Karabekir, Kars'ta Babası Kâzım Karabekir'i Anlattı
Timsal Karabekir, Kars'ta Babası Kâzım Karabekir'i Anlattı

Timsal Karabekir, Kars'ta Babası Kâzım Karabekir'i Anlattı

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “Milli Mücadelede Kâzım Karabekir” konulu konferans düzenlendi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta Kâzım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir konuşmacı olarak yer aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan konferansta ; Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer Elkılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç ve Vali Ziya Polat konuşma yaptılar.

Kâzım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’in konuşmacı olarak yer aldığı “Milli Mücadelede Kâzım Karabekir” konulu konferansta ; “Şark Fatihi”, "Ermenistan Fatihi” unvanlarıyla anılan Doğu Cephesi Komutanı ve Kars’ın Kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa’nın biyografisi ve milli mücadele yıllarında yaptığı çalışmalar anlatıldı.

Katılımcılara zaman zaman duygusal anlar yaşatan program sonunda Timsal Karabekir, Kazım Karabekir Paşa tarafından kaleme alınan “Türkyılmaz Marşı”nı katılımcılarla birlikte söyledi.

“Milli Mücadelede Kâzım Karabekir” konulu konferans, Timsal Karabekir’e plaket, teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.

Bu tarihi konferansı düzenleyen Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer Elkılıç'a, Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurhan Aydın'a, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Beytur ve Dr. Öğr. Üyesi Mesude Sağıroğlu'na, Fakülte Sekreteri Nazim Aras'a teşekkür ederiz.

img-6587.jpeg

a1-310.jpga2-270.jpga3-240.jpga4-146.jpg

 img-6601.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.