1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tezek satıyorlar
Tezek satıyorlar

Tezek satıyorlar

Odun kömür alamayan dar gelirli vatandaş tezeğe yöneldi. Mahallelerde tezek şatışları başladı.

A+A-

Kars’ta kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte özellikle dar gelirli vatandaşların ısınmak için aldığı tezek görücüye çıktı.

 

Merkez köylerden getirilerek Bayrampaşa Mahallesi’nde satışa sunulan tezeklerin traktörü 75 ile 100 TL arasında değişiyor.

 

8 ayı kış olan Kars’ta ısınmak için hayvan gübresinden yapılan tezek yaz boyu kalaklar halinde kurutularak saklanıyor. Kışın sobalarda yerini alan tezek, özellikle kırsal kesimde kullanılıyor. Kenar mahallelerde yaşayan vatandaşların tercih ettiği tezek satışları başlamasına rağmen ilgi görmedi.

 

Köylerinden şehir merkezine getirdikleri tezekleri satmak için bekleyen Tahsin Alinçer, bir hafta önce başladıkları tezek satışlarından umduklarını bulamadıklarını söyledi.

 

Merkez Ölçülü Köyü’nde getirdiği tezekleri çoğu zaman satamadığını dile getiren Tahsin Alinçer; “Bu yıl tezek satışları düştü. Birçok kişi geliyor fiyatını soruyor ama almıyor. Bazı günler getirdiğimiz tezekleri geri götürmek zorunda kalıyoruz. Ama piyasada satılan kömüre göre tezek fiyatları gayet uygun. 75 ile 100 TL arasında sattığımız tezekler maddi durumu iyi olamayan vatandaşlar zorlanmadan alabiliyor. Oysa en ucuz kömürün tonu 450 TL. 500 TL. arasında değişiyor. Kömür alamayan dar gelirli vatandaş mecburen ısınmak için tezeği tercih ediyor” dedi.

 

Kars’ta 8 ayı kar altında geçiren dar gelirli vatandaşların tezeği tercih etmelerindeki etkenlerden birisi de tandırda yakmaları. Birçok aile kendi ekmeğini pişirdiği için özellikle tandırda ağaç yerine tezek yakıyor.

 

Kars’ta bazı aileler de bütçelerine katkı sunmak için tandırda ekmek pişirmeyi tercih ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.