1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çalışmaları hızlandırdı
Çalışmaları hızlandırdı

Çalışmaları hızlandırdı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, engelli öğrenci ve personele gereken önemin verileceğini söyledi.

A+A-

Kars’ta özel bir radyoda yaklaşık bir yıldan beri engelliler için yayınlanan “Dolunay” isimli programa konuk olan KAÜ Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, program yapımcı ve sunucusu Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker’in üniversitedeki engelli öğrenciler ile personel hakkındaki sorularını yanıtladı.

 

Prof. Dr. Kaya, ilgili kanun maddesine atıfta bulunarak engellinin, “Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi” olduğunu ifade etti.

 

Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, ülkemizde geçmiş yıllara nazaran engelli vatandaşlarımız için hayatın daha da kolaylaştırılmaya çalışıldığını, ama yapılanların yeterli olmadığını söyledi.

 

Üniversitede Engelli Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin geç de olsa açıldığını, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu ancak, yapılanma sürecinde olması nedeniyle beklenen iyileşmenin henüz görülmediğini, kendisinin rektör olması halinde bu merkez ile daha yakından ilgileneceklerini söyledi.

 

Herkesin akraba ve çevresinde gerek doğuştan, gerekse sonradan engelli insanların olduğunu belirten Prof. Dr. Kaya, herkesin empati yapması gerektiğinin de altını çizdi.

 

Prof. Dr. İsmail Kaya rektör olması halinde, ivedilikle üniversitenin bütün yol, kaldırım, fakülte, yüksekokul, sosyal tesis, hastane gibi binalarında engelli öğrenci, personel ve vatandaşlar için gerekli düzenlemeyi yapacaklarını belirterek, özellikle engelli öğrencilerin eğitim ve öğrenimlerine yardımcı olacak ders araç ve gereçlerin de sağlanacağını vurguladı.

 

Bazı üniversitelerimizde olduğu gibi, kampus içerisine engelli öğrenciler için özel yurt yapacaklarını ve ayrıca gerek kendisi gerekse bakmakla mükellef olduğu kişilerde engel durumu olan personelin lojmanlara yerleştirilmesine öncelik vereceklerini söyledi.

 

Kaya, “Diğer taraftan üniversite senatosuna, ilgili toplantılarda görüşlerine başvurulmak üzere engelli bir öğrenci ve personelin katılımını sağlayacağız.” dedi.

 

Program yapımcı ve sunucusu Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker de engelliler konusunda her zaman maddi ve manevi desteklerini gördüğü, kadim dostum dediği rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya’ya teşekkür ettikten sonra, “Rektörümüz sayın Prof. Dr. Abamüslüm Güven hocamızı ve diğer rektör adayı hocalarımızı da bu programda konuk etmek istiyoruz.” diyerek canlı yayında davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.