1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ensar Kılıç vefat etti
Ensar Kılıç vefat etti

Ensar Kılıç vefat etti

Karslı rejisör ve oyuncu Ensar Kılıç vefat etti...

A+A-

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun rejisör ve oyuncularından Karslı Ensar Kılıç, hayata veda etti.

 

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir evinde tedavi gören Kılıç, bu sabah hayata gözlerini yumdu. Devlet Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, Kılıç için yarın saat 11.00’e Küçük Tiyatro’da tören düzenlenecek. Törenden sonra sanatçının cenazesi Karşıyaka camiinde kılınacak öğle namazını takiben Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

 

ENSAR KILIÇ KİMDİR

 

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. 1981 yılında Devlet Tiyatroları sanatçısı olarak göreve başladı. 1987 yılında Mamak Belediyesi Şehir Tiyatrosunu kurdu ve Genel Sanat Yönetmenliğini yaptı. 1989-90 sezonunda bir yıllığına Almanya’ya gitti. 1991 yılında Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ile Türk Cumhuriyetleri’ne yapılan sanatsal ve kültürel toplantılara Kültür Bakanlığı adına katıldı. 1994 yılında Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatroları’nı kurdu. Kılıç, ölümüne kadar genel sanat yönetmenliğini yapmaktaydı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde diksiyon sanatı dersleri vermektedir. Çeşitli TV dizilerinde, sinema filmlerinde sanatçı ve yönetmen olarak çalıştı.

 

KILIÇ’IN GÖREV ALDIĞI VE YÖNETTİĞİ OYUNLARDAN BAZILARI :

 

Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe, Acılı Toprak, Güneş ve Aslan, Kılıç ve Ney, Barbaros Hayrettin Paşa, Gecenin Kulları, Türkmen Düğünü, Eski Çarıklar, Taş Bademleri, Deli Dumrul, Geçmişten Günümüze, Ahşap Konaklar, Vatan Yahut Namık Kemal, Can Bebek, İbişin Rüyası, Utanç Dünyası, Benim Kocam Delidir, Pusuda, Öç. 1987-88 yılında Türkmen Düğünü adlı oyunla Yeni Düşünce Gazetesi’nin En İyi Yönetmen ödülünü, Kara Harp Okulu Hizmet ödülü, Başkurdistan Tuganlık Festivalinde Pusuda-Öç adlı oyunla Jüri Özel Ödülünü aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.