1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mezarlarımızı yok ediyorlar
Mezarlarımızı yok ediyorlar

Mezarlarımızı yok ediyorlar

Ermeniler Şimdi de Selçuklu Mezarlarını Yok Ediyor...

A+A-

Araştırmacı Yazar Yıldırım Öztürkkan, Ermenilerin Anı'dan Türk izlerini silmeye çalıştıklarını belirterek, bu kez de Ermeniler Anı'daki Selçuklu Mezarları'nı yok etmeye çalışıyor, dedi.

 

Konuyu belgeleriyle birlikte gündemde taşıyan Öztürkkan, Anı Harabeleri'nde bilindiği üzere çeşitli mezarlıklar bulunmaktadır. Biri iç kalenin batı ucundaki düzlükte Hıristiyan Mezarlığı, diğeri de Ermenistan tarafındaki "İpek Yolu" köprüsünün üst kısmında yer alan Müslüman Mezarlığıdır. Ayrıca ; kilise ve camilerin etrafında "din uluları" nın mezarları da bulunmaktadır.” dedi.

 

SELÇUKLU MEZARLARI MOLOZLARLA KAPATILIYOR

 

Öztürkkan, Anı Harabeleri' nin hemen yanı başında bulunan Ermenistan Taş Ocağı'nın bitişiğinde yer alan Selçuklu Mezarlığı'nın taş ocağındaki moloz taşlarıyla kapatıldığını söyleyerek şunları belirtti : Fotoğrafta görülen yer Selçuklu Mezarlığı'dır. Şimdi üzeri moloz taşlarıyla kapatılıyor. Aynı bölgede "sandukalı" Selçuklu Mezarları da vardı. Geçtiğimiz yıl "anız yakma" bahanesiyle sandukalar da yakıldı. Şimdi o sandukalar simsiyah, yanmış bir biçimde duruyor ve üzerleri de kapatılıyor. Ermeniler Anı'dan Türk izlerini silmeye çalışıyorlar ; fakat bu beyhude bir girişimdir. Tarihi gerçekler bu şekilde bağnaz yöntemlerle saklanamaz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.