1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tecavüze 7.5 Yıl Hapis İstemi
Tecavüze 7.5 Yıl Hapis İstemi

Tecavüze 7.5 Yıl Hapis İstemi

Kars’taki yetiştirme yurdundan Siirt'e gönderilirken, kazada yaralanıp hamile olduğu ortaya çıkan A.Y.'ye tecavüz ettikleri ileri sürülen güvenlik görevlisi 32 yaşındaki E.D. ile öğrenci A.Ş. hakkında 7.5'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

A+A-

 Teslime TOSUN / ANTALYA

Antalya'da yetiştirme yurdunda kaldığı dönemde tecavüze uğradığı belirlenen zihinsel engelli A.Y. Kars'taki yurda gönderildi. İddiaya göre, 10 Temmuz 2010 tarihinde Kars'a gelecek olan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf görmesin diye iki görevli eşliğinde Siirt'teki bir başka yurda gönderilen A.Y., bindikleri otobüsün kaza yapması sonucu yaralandı. Kolu ve ayağı kırılan A.Y.'nin tedavi sırasında hamile olduğu ortaya çıktı.

 

Babası cezaevinde olan, annesi de başkasıyla evlenen A.Y.'nin, iki kardeşi ile birlikte yerleştirildiği Antalya'daki yetiştirme yurdunda iken hamile kaldığı anlaşıldı. 2010 yılının ilk 4 ayında 15 kez yurttan kaçtığı kayıtlara giren A.Y.'nin, Kars'a gönderilmeden önce Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği, buradaki kontrolde bakire olmadığı tespit edildi. A.Y.'nin beraket testine tabi tutulduğu olay ise şöyle gelişti: “Yurttan kaçan A.Y. aranırken, kendisini gibi yurtta kalan kardeşi L.Y. polise, ablasının Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı İlkadım İstasyonu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan E.D. ile yurdun karşısındaki bir binaya girdiğini söyledi. Polisin adrese yaptığı baskında A.Y. evde bulunamazken, E.D ile evde kiracı olarak oturan üniversite öğrencisi A.Ş gözaltına alındı.

 

 

ÜNİVERSİTELİ GENÇ: İLİŞKİYE GİRMEDİK

 

A.Y. ile cinsel ilişkiye girmediğini öne süren E.D. polise şu ifadeyi verdi: “Sabah iş çıkışı A.Y. yanıma gelerek ‘Merhaba, beni özledin mi?’ dedi. Ben de ‘Merhaba, hayrola’ dedim. Bana ‘Boş musun, gidelim mi?’ deyince taksi tutup, arkadaşı A.Ş.’nin evine getirdim. Üçümüz birlikte kahvaltı yaparken cep telefonuma ‘Helal kazançl’' ilgili bir mesaj geldi. O an yaptığımın yanlış olduğunu anladım ve kızı alıp otobüs durağına bıraktım.” Kars'tan Siirt'e gönderilirken geçirdiği kaza sonrası 3.5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan kızın kendisine tecavüz ettiğiniöne sürdüğü evli ve 1 çocuk babası güvenlik görevlisi E.D. ile Akdeniz Üniversitesi öğrencisi A.Ş. hakkında, ‘Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak çocuğu cinsel amaçlı hürriyetten yoksun kılma’ suçlamasıyla dava açıldı.

 

Antalya 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek davada, tutuksuz yargılanacak olan her iki sanık hakkında 7 yıl 6'şar ay hapis cezası isteniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.