1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tefeciye Teslim Olma, Ortak Ol
Tefeciye Teslim Olma, Ortak Ol

Tefeciye Teslim Olma, Ortak Ol

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü, 'Tefecilere teslim olma Tarım Kredi'ye ortak ol' sloganıyla, kullandırdığı kredi miktarını yaklaşık 1 yılda yüzde 25 artırdı.

A+A-

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdür Vekili Köksal Ejderoğlu, çiftçinin çok düşük faizlerle aldığı krediyle tarlasını ekip ürününü aldığını, borcunu öderken de zorlanmadığını belirtti.

 

Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır'da 53 kooperatife bağlı yaklaşık 30 bin kayıtlı üyesi bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüğü, üretim döneminde düşük faizle gübre, tohum, yem, mazot ve damla sulama kredisi kullandırarak çiftçilerin rahatça üretim yapmasını sağlarken hayvancılık konusunda da destek veriyor.

 

Son 3-4 senedir tefecilikle ilgili sorunlarda artış yaşanması üzerine harekete geçen Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüğü, 'Tefecilere teslim olma Tarım Kredi'ye ortak ol' sloganıyla üyelerinin kullandığı kredi oranını daha da düşürdü. Çiftçinin her ihtiyacı için yüzde sıfır ila yüzde 10 arasında faizle kredi veren, ödemeyi de zamana yayan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüğü, üreticinin mağdur olmasını önlemeye çalışıyor.

 

Çiftçinin tefeciden yüzde 25- 30 faizle aldığı parayı öderken zorlandığını ifade eden Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdür Vekili Köksal Ejderoğlu, borucunu ödeyemeyen köylü vatandaşların zaman zaman icra kapılarına düşebildiğini kaydetti. Üreticinin mali problemini ortadan kaldırmak için kullandırılan kredinin faizinin düşük tutulduğunu dile getiren Ejderoğlu, "Tarım Kredi Kooperatifleri mevcut adediyle, büyük ölçüde banka şubelerinin bulunmadığı köy, belde ve kasaba gibi küçük yerleşim birimlerinde faaliyette bulunarak çiftçilerin tarımsal nitelikteki ayni ve nakdi kredi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca düşük maliyetle karşılayarak, tarım sektörüne hizmet veriyor. Bu kapsamda düşük tutulan kredi oranları doğrultusunda geçen yıl 2 milyon lira olan kredi oranı son bir yılda 5 milyon lira artarak 7 milyon liraya yükseldi. Böylece bölge çiftçisi tarlasını ekerken, hayvanını otlatırken daha düşük faizli kredi kullanarak daha fazla kazanç elde ediyor" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.