1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ticari İlişkiler Gelişecek
Ticari İlişkiler Gelişecek

Ticari İlişkiler Gelişecek

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Başkan Yardımcısı Atanur Adıgüzel ve Meclis Başkanı Ali Zaman, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Başkonsolos Süleymanov’a hayırlı olsun dileklerini ileten Güvensoy, Adıgüzel ve Zaman, Türkiye Azerbaycan kardeşliğine vurgu yaparak ; “bizler gönülleri Azerbaycan sevgisi ile dolu insanlarız. Başkonsolosluğun Kars’ta kurulması için de girişim de bulunanlardanız. Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nın Azerbaycan ile ilgili tek hedefi dostluk ve kardeşlik ile beraber ticaretin de daha da gelişmesidir. Bu anlamda ciddi adımlar atılacaktır.Yeni Başkonsolosumuz genç, dinamik ve tecrübeli. Başkonsolosumuzun da desteği ile inşallah Kars – Bakü arası ticaret köprüsünü kuracağız” dediler.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ise Kars Ticaret ve Sanayi Odası heyetine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin yanı sıra ; kültür, sanat, eğitim ve ticari anlamda da Azerbaycan ve Türkiye arasında ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi.

 

Ticari anlamda ilişkilerin gelişmesi için elinden geleni eksik etmeyeceğini vurgulayan Başkonsolos Süleymanov, Bakü – Tiflis – Kars demiryolu projesine vurgu yaparak, Kars’ın ticari anlamda geleceğinin olduğu belirtti.

 

Bakü – Tiflis – Kars demiryolu, tarihi İpekyolu’nun tekrar canlandırılması projesidir, diyen Süleymanov : “Bu proje sadece üç ülkeyi değil, Asya'nın ortasındaki Çin'i bile Londra'ya bağlamaktadır. Bu anlamda sadece insanlar değil, ticari mallar da Orta Asya'dan Avrupa'nın diğer ucuna transfer edilecek, iki farklı coğrafyayı birleştirecektir. Bakü’den hareket eden tren Kars’ta duracaktır. Bu son derece önemli bir projedir ve Kars için büyük şanstır. Azerbaycan ile ticari ilişkilerin kurulması anlamında elbette ki Kars Ticaret ve Sanayi Odası’na destek vereceğiz. Bizlerin tek arzusu Türkiye Azerbaycan kardeşliğini daha da geliştirmek, ilişkileri her noktada ileri seviyelere taşımak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.